Veliköy’de öğretmenlere özel kutlama

Veliköy Belediyesi tarafından Veliköy’de görev yapan idareci ve öğretmenler için yemek düzenlendi. Önceki akşam Yalı Restaurant’ta düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Yemeği’nde

Çerkezköy 25.11.2011 19:49:00 0
Veliköy’de öğretmenlere özel kutlama
Veliköy Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla önceki akşam, Veliköy’deki okullarda görev yapan idareci ve öğretmenler için yemek düzenlendi. Saat 19.00’da Yalı Restaurant’ta düzenlenen yemeğe, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, Veliköy Belediyesi Meclis Üyeleri Ahmet Çetin, Şahin Büyükkaban ve Ramazan Çetinkaya, Veliköy İlköğretim Okulu Müdürü Hikmet Puza ve Veliköy Çok Programlı Lisesi Müdürü Levent Köksalan, her iki okulda görev yapan öğretmenler ve aileleri ile emekli öğretmenler katıldı.
 
BELİNDİR’DEN ÖĞRETMENLERE KIRMIZI KARANFİL
Önceki gün okulları gezerek tüm idareci ve öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Yemeği’ne davet eden Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, öğretmenleri ve eşlerini kapıda karşıladı. Masaları tek tek dolaşarak öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Belindir, tüm öğretmenlere kırmızı karanfil hediye etti.
 
‘YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR’
Programda konuşan Veliköy Belediye Başkanı Belindir, öğretmenlere, ‘uygarlık üzerindeki sönmez meşaleler’ diyerek seslendi. Öğretmenlerin, eğitim sisteminin temel unsuru olduğunu ve bu yüzden geleceğin güvencesi çocukların, öğretmenler ışında hayat bulacağını ifade eden Belindir, Büyük Önder Atatürk’ün ‘yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünü hatırlatarak “Öğretmenlerimizden her zaman olduğu gibi bundan sonra da beklentimiz, geleceğimizi biçimlendirecek çocuklarımıza ve gençlerimize, güven ve yaşama sevinci vermeleri, düşünmenin, sorun çözmenin, bilgi üretmenin, yalnızca insana özgü ayrıcalıklar olduğunu öğretmeleridir” dedi.
 
MEDENİYET YARIŞINDAKİ EN ÖNEMLİ GÜÇ ÖĞRETMENLER’
Günümüzde bilginin, tek başına bir kuvvet olmaktan çıktığını, bilgiyi etkin kullanmanın daha önemli bir hale geldiğini belirten Belindir, Baş Öğretmen Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözü ile medeniyet yarışında önemli gücün öğretmenler olduğunu işaret ettiğini ifade etti.
 
75 FİDANI UNUTMADI
Van Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileyen Başkan Hanifi Belindir, “Onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreğimizde taşıdığımız, gelmiş, geçmiş ve şuan aramızdan ayrılarak edebiyete intikal etmiş tüm eli öpülesi öğretmenlerimizi şükranla anıyorum” dedi.
 
MÜZİK EŞLİĞİNDE EĞLENDİLER
Kutlama programı canlı müzik ile devam etti. Türk Sanat Müziği’ne ağırlık verilen programda, tüm öğretmenler müziğin ritmine ayak uydurdu. Öğretmenler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Veliköy’deki okulların yanı sıra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi, Nurullah Narin İlköğretim Okulu ile Çorlu Misinli İlköğretim Okulu idarecileri ve öğretmenleri de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Yalı Restaurant’ta kutladı.
 
Haber / Kader BİLGEN
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10