Veliköyspor son dakikalarda yıktı 2-0

Tekirdağ Süper Amatör Liginde Veliköyspor evinde Sitespor’u konuk etti. Karşılaşma öncesi sezon açılışı gerçekleştirilirken, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, takıma maddi manevi destek

28.11.2011 19:08:00 0
 Veliköyspor son dakikalarda yıktı 2-0
Tekirdağ Süper Amatör Lig’de 3.hafta karşılaşmasında Veliköyspor ile Sitespor karşı karşıya geldi.
 
“BAŞARILAR DİLEDİ”
Karşılaşma öncesi Veliköy Sahası’nda açılış töreni gerçekleştirildi. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, 2011-2012 sezon açılışında, geçen sene ligi 4. bitiren takımın busene daha iyi olmasını umut ettiğini  belirterek “ özellikle U17 takımının Türkiye şampiyonasına gitmesinden dolayı onları çok tebrik ediyorum.Takımımıza 2011-2012 futbol sezonunda başarılar diliyorum” dedi. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, konuşmasının ardından Veliköyspor’a maddi ve manevi desteği olan eski başkanlara, yöneticilere ve iş adamlarına plaket takdim edildi.
 
SAAT 12.00’DE BAŞLADI
Pazar günü Veliköy Sahası’nda saat 12.00’de oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Veliköyspor 1-Semih(***), 2-Erkan(***), 3-Gürsel(***), 4-Hakan(**), 5-Ali(***), 6-Gökhan G(***), 7-Gökhan B(***), 8-Selami(***), 9-Sinan(***), 10-Gökhan K(***), 11-Celal(**) kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Sitespor ise; 1-Rahmi(**), 2-Cihan(***), 15-Ersan(**), 4-Uğur(**), 5-Semih(**), 6-Tamer(***), 7-Barış(**), 8-İlker(**), 14-Olcay(**), 10-Gürkan(**), 11-Rıdvan(**) kadrosu ile başladı.
 
KARŞILAŞMAYA SİTESPOR BAŞLADI
Karşılaşma Sitespor’un başlama vuruşuyla başladı. Sitespor ilk dakikalarda kendi yarı alanında top çevirerek oyuna ısınmaya çalıştı. İlk dakikalarda her iki takımda oyun kontrolünü sağlama çabasındaydı. Ancak 6. dakikada İlker ile atağa çıkan Sitespor orta alandan Veliköyspor yarı sahasına girdi. İlker boşa kaçan Barış’ı çok iyi gördü ve pasını aktardı. İlker’in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Barış topu ayağında fazla tutunca kaleci kayarak topa sahip oldu. Barış’ın pozisyonundan sonra Sitespor atakları artmaya başladı. 10. dakika da  Olcay’ın pasında araya iyi kaçan Gürkan topla buluştu. Gürkan’ın sert şutunda kaleci Semih topu kornere çeldi.
 
VELİKÖYSPOR DİREĞİ GEÇEMEDİ
Karşılaşmanın 10. dakikasına kadar kalesinde iki tehlikeli atak gören Veliköyspor, kazandığı serbest vuruşta etkili oldu. Duran top organizasyonunda topun başına Gökhan geçti. Gökhan sol kanattan boşa kaçan Selami’yi gördü. Rakibini geçip ceza sahasına giren Selami arka direğe doğru falsolu bir orta açtı. Boşa çıkan kaleci bu topa dokunamadı. Falsolu giden top kaleciyi de aştıktan sonra üst arka direğe çarpıp ceza sahasına geri döndü. Ceza sahasına gelen top Sitespor defansı tarafından güçlükle uzaklaştırıldı. Bu pozisyonla gole çok yaklaşan Veliköyspor yavaş yavaş, oyuna hakimiyetini koymaya başladı.
 
VELİKÖYSPOR ETKİLİ OLDU
Direkten dönen topla oyuna hakimiyetini koyan ev sahibi ekip, 15. dakikada sol kanattan yeni bir atak geliştirdi. Veliköyspor’da sol kanatta topla buluşan Selami pasını Gökhan Balıkçıya gönderdi. Rakibini geçmeye çalışan Gökhan’a faul yapan Olcay’a hakem sarı kart gösterdi. Sitespor teknik direktörü bu pozisyon sonrası hakemle tartıştı. Ceza sahası çizgisinin iki metre gerisinden kullanılan serbest vuruş Sitespor defansı tarafından güçlükle uzaklaştırılırken, Sitespor bu dakikalarda zor anlar yaşadı. Karşılaşmanın 20. dakikasında orta sahaya havalandırılan topa yükselen Veliköyspor’dan Selami, Sitespor’dan Cihan’la kafa kafaya çarpıştı. Çarpışan iki oyuncuda pozisyondan sonra yerde kaldı. Alnında kanama olduğu görülen Veliköyspor’dan Selami için sağlık ekipleri sahaya çağrıldı. Kafası sarılan Selami, kenarda pansumanı yapıldıktan sonra oyuna dahil oldu.
 
İLK YARI GOLSÜZ BERABERE BİTTİ
Karşılaşmanın 25. dakikasında Sitespor kontra atağa kalktı. Gürkan’ın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Olcay topu kalecinin üstünden aşıttı. Az farkla dışarı çıkan top auta gitti Sitespor mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. 36. dakikada Sitespor’dan Gürkan bireysel yetenekleriyle 2 kişiyi geçerek sol çaprazdan şutunu çekti top az farkla direğin dibinden dışarı çıktı. İlk yarının son dakikalarında Veliköyspor sol kanattan köşe vuruşu kazandı. Selami’nin kullandığı kornerde topla buluşan Celal kafa vuruşu yaptı. Top az farkla direğin dibinden dışarı çıktı. Karşılaşmanın ilk devresinin uzatma dakikalarında da her iki takımın geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca ilk devre 0-0 sona erdi.
 
OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI
Zor geçen karşılaşmanın 59. dakikasında Veliköyspor Sinan’la sağ kanattan atağa kalktı. Sinan’ın kale sahasına ortaladığı topa Ali kaleci ile birlikte yükseldi. Kaleci topu iki hamlede aldı ancak çarpışma sonrası iki oyuncuda yerde kaldı. Veliköyspor’da Gökhan Balıkçı ve Selami’nin yerine oyuna Sercan ve Tolgahan dahil oldu. Sitespor’da da Barış’ın yerine Erdoğan girdi. İki takımında galibiyet için mücadele ettiği maçta Veliköyspor 71. dakikada sağ kanattan etkili geldi. Sağ kanattan topu süren Gürsel içeri ortasını yaptı. Keleciyi aşan topa Ali uçarak kafa vuruşu yaptı. Ali’nin mükemmel kafa vuruşunu kaleci Rahmi aynı güzellikte ani bir refleksle kurtardı.
 
DAKİKA 90 VELİKÖYSPOR ÖNE GEÇTİ
85. dakikada Sitespor’da Tamer’in yerine oyuna Serdar oyuna dahil oldu. Sitespor’dan Uğur’un topa elle müdahale etmesinin ardından hakem serbest vuruş kararını verdi. Karşılaşmanın 89.dakikasında Tolgahan’ın kullandığı serbest vuruşta Sitespor defansı arasında iyi yükselen genç oyuncu Sercan düzgün kafa vuruşu ile  topu ağlara göndererek Veliköyspor’u 1-0 öne geçirdi. Hakem karşılaşmada oynanmamış süre olarak dört dakikayı gösterdi.
 
VELİKÖYSPOR SON ANDA KAZANDI
Son dakikalarda gelen golün ardından yıkılan Sitespor kendine gelemedi. 90. dakikada gelen golün şokunu üstünden atamayan Sitespor uzatmaların son dakikalarında Veliköyspor atağını telaş içinde durdurmaya çalışırken defansın kaleciye attığı topu kalecinin elle almasıyla hakem geri pas kabul etti ve en direk serbest vuruş kararını verdi. Serbest vuruşta topun başına geçen Ali’nin vuruşu barajdan döndü. Dönen topu iyi takip eden Ömer düzgün vuruşla topu ağlara göndererek Veliköyspor’u 2-0 öne geçirdi. Golün ardından karşılaşmanın hakemi maçın bitiş düdüğünü çaldı. Veliköyspor elde ettiği galibiyet ile puanını 6 yaparken, Sitespor ise ligdeki ikinci mağlubiyetini alarak üç puanda kaldı.
 
Haber / Sedat KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10