Trakya’nın ekonomi başkenti Çerkezköy’dür

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, çeşitli incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere dün Çerkezköy’e geldi.

Çerkezköy 28.11.2011 19:28:00 0
Trakya’nın ekonomi başkenti Çerkezköy’dür
HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE KARŞILANDI
Saat 09.30’da Çerkezköy’e gelen Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Hükümet Konağı önünde Tekirdağ Vali Vekili Bekir Sıtkı Kocakundakçı, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ilçe ve belde yönetimleri ile partililer tarafından karşılandı.
 
ÇERKEZKÖY’ÜN HASTANE BEKLENTİSİ
Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ilk olarak Çerkezköy Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette Tekirdağ Vali Vekili Kocakundakçı, Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas’a Tekirdağ ve Çerkezköy’deki sağlık ve hastaneler konusuna ilişkin brifing verdi. Tekirdağ’ın gelişmişlikte Türkiye’de yedinci sırada yer aldığını söyleyen Vali Yardımcısı Kocakundakçı, Tekirdağ’ın yatırım ve göç alarak büyüdüğünü, önünün açık olduğunu belirtti. Tekirdağ’da 8 tane devlet hastanesi, araştırma hastanesi ve 10 tane de özel hastanenin vatandaşlara sağlık alanında hizmet verdiğini ifade eden Kocakundakçı, “Artan nüfusa bağlı olarak ihtiyaçlar kendini hissettiriyor. Tekirdağ’da 400 yataklı hastanenin yanında 400 yataklı ilave bir devlet hastanesi de gündemde” dedi. Vali Yardımcısı Karakundakçı, Çerkezköy’ün hastane beklentisine de dikkat çekti.
 
“SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM BAŞLATTIK”
Ziyarette konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da Tekirdağ’ın güzel bir şehir olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı olarak tüm il ve ilçeleri sıkı takip ettiklerini belirten Kafkas, sağlıkta büyük bir dönüşüm hareketi başlattıklarını ifade etti. Halkın sağlık problemlerini büyük ölçüde çözdüklerini ve sağlıkta dönüşümde büyük başarı elde ettiklerini belirten Bakan Yardımcısı Kafkas, İngiltere’nin sağlık sistemini örnek göstererek “İngiltere’de bizdekinin iki katı doktor var. Ama sağlık sistemleri çöktü” dedi.
 
TRAKYA’NIN EKONOMİ BAŞKENTİ
Türkiye’de sağlık çalışanlarının özverili bir şekilde çalıştığını ifade eden Kafkas, “Biz hangi ambulans hangi hastayı aldı, nereye götürüyor hepsini takip ediyoruz. Sıkı takip içindeyiz” diye konuştu. Çerkezköy ve Çorlu’nun Trakya’nın ekonomik başkenti olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Tıp Fakültelerinin çok önemli olduğunu ve bu fakültelerin gelişmesini desteklediklerini belirterek “Tıp Fakültelerinde sağlıklı eğitim alınması için tüm sağlık kurumlarımızı üniversitelere açıyoruz” dedi. Kafkas, Tekirdağ’da 10 özel hastanenin olmasının da çok anlamlı bir gelişme olduğunu ifade etti.
 
DEVA HOLDİNGE GEÇTİLER
Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve beraberindekiler, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Solid Onkolotik Üretimi Birimi’nin açılışını yapmak üzere Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Deva Holdinge geçti. Buradaki programa İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Saim Kerman, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Mehtaş Şen, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Ayhan Arslan, Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce ve çok sayıda davetli de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk konuşmayı Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp D. Haas yaptı.
 
25 MİLYON EURO’LUK YATIRIM
Deva Holding’in, küresel ölçekte sağlıklı yaşama herkesin erişebilmesi amacıyla, yenilikçi ve farklı ürünleri yüksek kaliteli bir deneyim ile sunma, rekabet ettiği alanlarda dev ilaç markaları yaratarak ilk tercih olma hedefinde hızla ilerlediğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Haas, Deva Holding’in 25 milyon euroluk yatırım yaparak faaliyete geçirdiği bu üretim biriminde, onkoloji ilaçları üretmek suretiyle Türk hastalarına yüksek kaliteli tedavi imkanını sunarken, aynı zamanda devletimizin onkoloji alanındaki sağlık giderlerinin jenerik ilaç arzıyla düşürülmesine de katkıda bulunduğunu ifade etti.
 
EN ÜST SEVİYEDE DONANIMLA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
67 bin 551 metrekare arazi üzerine kurulu ve 18 bin 742 metrekare kapalı alana sahip Çerkezköy-2 üretim tesisi sınırları içinde yer alan Solid Ankolotik Üretim Birimi’nde, 800 metrekare üzerine kurulu ve 2 katlı olan binada, üretimin dünyada mevcut olan en son teknoloji ile ve çalışanların sağlığını koruyacak en üst seviyede donanımla gerçekleştirildiğini belirten Haas, üretimle ilgili tüm faaliyetlerin izolatörler içinde, CIP veya WIP sistemine sahip ekipmanlar kullanılarak yürütüldüğünü söyledi.
 
KAPASİTE YILLIK 312 MİLYON TABLET
Tesisin, kategori 3-4-5 ürünleri üretebilecek kabiliyette tasarlandığını ve tüm aktarma ile üretim operasyonlarının kapalı sistemler ile otomasyon kontrollü olarak yapıldığını belirten Haas, üretim kapasitesinin de yılda 312 milyon tablet, 32 milyon 280 bin kapsül ve 7 milyon 500 bin kutu olduğunu söyledi. Türkiye’deki onkoloji ilaçlarının büyük bir bölümünün yurt dışından geldiğini belirten Haas, Deva Holding olarak yerli üretim yapacaklarını ve ithal ürünlere alternatif ürünler yaratacaklarını belirterek “Türkiye’nin ihracat açığının kapatılmasına yardımcı olacağımız için çok mutluyuz. Onkoloji ürünlerimizi piyasaya verdiğimizde devletin sağlık harcamalarında da 300 milyon TL’lik tasarruf sağlanmasına katkıda bulunacağız” dedi.
 
ÖZEL SEKTÖR ENDEKSLİ BÜYÜME MODELİ
Programda konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da Deva Holding’in ilaç sektöründe ciddi bir yer tuttuğunu ifade ederek “Türkiye bugün büyümede dünyada birinci ve ikinci sıralarda yer alıyorsa bunda Deva Holding’in de katkısı var. Özel sektör endeksli bir büyüme modelimiz var” ifadesini kullandı. Kriz dünyanın birçok ülkesinde önemli hasarlar meydana getirirken, Türkiye’nin bu krizden en az etkilerle çıktığını ifade eden Akbulut, “Sağlık insanın en önemli konusudur. Sağlıkta önemli dönüşümler sağlandı. Artık hasta nakillerinde uçak ambulanslar, helikopterler kullanılıyor. İnsana sahip çıkmak sağlıkla olur, insan sağlığına verilen değerle doğru orantılıdır” diye konuştu.
 
“MODEL ÜLKE OLMA İDDİASINDAYIZ”
Deva Holding’te düzenlenen programda konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da ülkenin kültürüne duyarlılığından ve ekonomiye katkılarından dolayı Deva Holding’e teşekkür etti. Türkiye’nin üçüncü bin yılın başında önemli bir kavşakta emin adımlarla Atatürk’ün hedef gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine ilerlediğini ifade eden Kafkas, 2023 yılı için de çeşitli hedeflerin konduğunu belirterek “2023 hedefi çok reel bir hedef. Artık Türkiye olarak model ülke olma iddiasındayız. Biz ekonomide, sağlıkta, sosyal yaşamda Avrupa Birliği üyesi birçok ülkeden daha iyiyiz” dedi.
 
“SAĞLIKTAN YARARLANMADA EN İLERİ BEŞ ÜLKEDEN BİRİYİZ”
“2002 yılından önce sağlıkta norm ve standart birliğimizin olmadığı bir Türkiye’de yaşıyorduk. Halkın büyük kesiminin sağlıkla ilgili problemleri vardı. Hastalar bodrum katlardaki 4 metrekarede bulunan ilaçlarla tedavi olabiliyorlardı. Doktor bulup reçete yazdırabilenler şanslılar arasındaydı” diyen Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, ilaca ulaşımda da devrim yapıldığını belirterek “Hastaneler birleştirildi. Sağlıktan yararlanma koşullarını iyi bir noktaya taşıdık. Artık Türkiye sağlıktan yararlanma açısından dünyanın en ileri beş ülkesinden biri” dedi.
 
“HER İLÇEMİZİ HASTANEYLE DONATACAĞIZ”
Sağlık sektöründeki başarıda sanayi-eczacı işbirliğinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Kafkas, “Sağlık Bakanlığı’nın teşkilat yapısını değiştirdik. Başbakanımızın ustalık döneminde sağlık hizmetinin kalitesinin ve verimliliğinin daha da artacağına inanıyorum. Her ilimizi, her ilçemizi düzgün mimari yapıya sahip hastanelerle donatacağız” diye konuştu.
 
“100 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ”
Türkiye’nin 100’e yakın ülkeye ilaç ihraç ettiğini belirten Agah Kafkas, “Pazarda kutu bazında ürünlerin yüzde 80’i Türkiye’de üretiliyor” diyerek Deva Holding’e yatırımlarından dolayı teşekkür etti. Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ahmet Aramaz, Deva Holding’in fakülteye katkılarından dolayı Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’sı Philipp D. Haas’a teşekkür plaketi verdi. Konuşmaların ve plaket töreninin ardından Deva Holding Çerkezköy-2 Üretim Tesisleri bünyesindeki Solid Onkolotik Üretim Birimi’nin açılış törenine geçildi. 
 
ÜRETİM BİRİMİNİN AÇILIŞI YAPILDI
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Üretim Birimini gezen Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve beraberindekiler, tesis hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
 
HER YIL 10-15 BİN KİŞİ GÖÇ EDİYOR
Deva Fabrikası’ndaki açılışın ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Agah Kafkas’ın ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Bakan Yardımcısı Kafkas’a Çerkezköy’e ilişkin bilgiler verdi. Çerkezköy’ün nüfusunun her yıl 10-15 bin arttığını söyleyen Başkan Ertem “Sadece Kapaklı beldemize Ekim ayında bin 700 kişi göç etti. Çerkezköy’de eğitim ve sağlık alanında ciddi yatırımlar var. Şuan 35 yıllık hastanede hizmet verilmeye çalışılıyor. Devlet Hastanemizin bir an önce yapılması gerekiyor. Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile birlikte ilçemiz daha rahat hareket edecek” dedi.
 
“ÇERKEZKÖY İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”
Çerkezköy’de yapılan çalışmalardan ötürü Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e teşekkür eden Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da, “İllere ve ilçelere otobandan gittiğimizde ve şehir içine girdiğimizde arabanın tekerlekleri başka bir gezegene girdiğimizi söylüyor. Çerkezköy Belediyesi gerçekten ilçeye büyük yatırımlar yapmış. Çerkezköy Trakya’nın ekonomi merkezidir. Biz Sağlık Bakanlığı olarak üzerimize düşeni Çerkezköy’de hayata geçireceğiz” diye konuştu.
 
İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da, Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’a örgütlenmenin önündeki engellerin kalkmasını ricasında bulunurken, Bakan Yardımcısı Kafkas da bu çalışmaların devam ettiğini yılbaşından sonra hayata geçirileceğini söyledi. Çerkezköy Belediyesi’nden ayrılan Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve beraberindekiler Çerkezköy Belediye Meydanında bulunan esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatına geçti. İlçe Teşkilatı üyeleri tarafından kapıda karşılanan Bakan Yardımcısı Kafkas, ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
 
“HASTANE İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ”
Ziyarette Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’a bilgi veren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy’ün bütün illerden göç aldığını vurgulayarak “Teşkilatımız hafta sonu dahil gün boyunca vatandaşlarımıza açık. Bütün çalışmalarımızı birlik, beraberlik içersinde yürütüyoruz ve semeresini de alıyoruz” dedi. Çerkezköy’deki hastane ihtiyacını da dile getiren Demirbağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin, zamanında dispanser olarak yapılan binada yaklaşık olarak 210 bin nüfusa hizmet vermeye çalıştığını belirterek “Hastanemizin fiziki açıdan sıkıntıları bulunuyor. Hükümetimizin yapmış olduğu yatırımlardan ötürü teşekkür ediyoruz. Sizlerden hastane yapımında sürecin uzamaması ve öne alınması yönünde açık desteğinizi ve talimatlarınızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı 
 
“ÇERKEZKÖY BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen de, AK Parti’nin sağlıkta da tüm hizmetleri yapmaya devam edeceğini söyledi. Çerkezköy’ün her zaman parti olarak gurur duyulan bir yer olduğunu söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ise, “Çerkezköy verdiği hizmetlerin karşılığını alıyor. Çerkezköy bizim için önemli bir yere sahip” dedi.
 
“YOLLARI KANAVİÇE GİBİ İŞLEMİŞ”
Trakya’nın ve Çerkezköy’ün dinamik ve gelişen bir yer olduğunu vurgulayan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas “Bu yapıya yerel yönetimlerin ayak uydurması gerekiyor. Bizler Trakya’da kalkınmak istiyoruz. Bizler kendimizi vatandaşlara takdim etmede sıkıntı yaşamazsak yerel yönetimde Trakya’da büyük başarı elde edeceğiz. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yolları kanaviçe gibi işlemiş. Kendisini tebrik ediyorum ve bu gibi çalışmaların diğer yerel yönetimlere de örnek olmasını istiyorum” diye konuştu.
 
“246 NİTELİKLE YATAĞIMIZ VAR”
“On yıl öncesindeki ilacı on yıl sonra yüzde 80 aşağısında alacağımızı kime söylesek inanmazdı” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Yardımcısı Kafkas, 2002 yılında AK Parti olarak göreve geldiklerinde son kullanımı geçmiş 3 ambulans varken, şimdi ise Tekirdağ’da 22 ambulansın bulunduğunu söyledi. Tekirdağ’da on yıl önce 2 bin 138 vaka taşınırken, bu rakamın ambulanslarla birlikte 15 bin 419 olduğunu belirten Kafkas “2002 yılında Tekirdağ’da nitelikli yatak bulunmamakla birlikte hastanelerde koğuş sistemi vardı. Şimdi ise Tekirdağ’da bulunan hastanelerde 246 nitelikli yatak bulunuyor” dedi. 
 
“SIKI VE CİDDİ ÇALIŞMALISINIZ”
2002 yılında Tekirdağ’da MR cihazının bulunmadığını, vatandaşların MR cihazı için büyük hastanelerde servet ödediğini söyleyen Kafkas, şimdi ise Tekirdağ’daki hastanelerde 4 adet MR cihazının bulunduğunu belirterek “Sağlıkta buna benzer birçok yatırımımız bulunuyor. Bu ülke artık sahipsiz değildir. Bunlar devlet-millet kaynaşması ile oldu. Halk ile devlet barıştığı zaman bu yatırımlar çoğalacaktır. AK Parti teşkilatları olarak sizler birer kahramansınız. Her biriniz bizler için önemlisiniz. Seçimler öncesi çok ciddi ve sıkı çalışmalısınız. Tekirdağ teşkilatı olarak, her yıl olduğu gibi yerel seçimlerde de çıtayı en yükseğe çıkaracaksınız” diye konuştu.
 
“TEK BİNADA HİZMET VERMEK İSTİYORUZ”
İlçe Teşkilatından ayrılan Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve beraberindekiler son olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne giderek hastanelerde incelemelerde bulundu. Heyeti kapıda karşılayan Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, heyete hastanenin polikliniklerini gezdirdi. Şuanda 3 ayrı binada vatandaşlara sağlık hizmeti verdiklerini söyleyen Başhekim Karaoğlu, hizmetleri tek binada toplamak istediklerini belirtti.Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çerkezköy’deki temaslarının ardından Çorlu’ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı.
 
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10