Öğretmenler lokali hizmete girdi

Kızılpınar Belediyesi tarafından yapılan Öğretmenler Lokali önceki gün saat 16.00’da düzenlenen törenle hizmete girdi. Daha önce Kızılpınar Belediye Sporun kullandığı binanın ikinci katı Ã?

Çerkezköy 29.11.2011 18:18:00 0
 Öğretmenler lokali hizmete girdi
Kızılpınar Belediyesi tarafından öğretmenler için yapılan lokal, düzenlenen törenle hizmete girdi.
‘ÖĞRETMENLERİMİZ HEBA OLMASIN’
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz törende yaptığı konuşmada, öğretmenlerin sosyal hayatlarını idame ettirebilmek için başka yerlere gitmelerine gerek kalmadığını, lokalin öğretmenlerin ikinci bir evi olarak hizmet vereceğini belirtti. Yeni açılan lokalde yalnızca öğretmenlere değil doktorlara, hemşirelere, memurlara da hizmet verileceğini söyleyen Korkmaz, “Kızılpınar Belediyesi olarak modernleşmemiz lazım. Kurumlarımızın geliştirilmesi gerekiyor. Öğretmenlerimiz sağda solsa heba olmamalı” dedi.
 
KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER
Öğretmenler Lokali’nin işletmeciliğini Recep Kömür’ün üstlendiğini söyleyen Başkan Korkmaz, kendisinin de sık sık buraya geleceğini ifade ederek Lokal’in tüm memurlara, öğretmenlere, doktorlara, hemşirelere ve Kızılpınar’a hayırlı olmasını temenni etti. Korkmaz, konuşmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay ve okul müdürleriyle birlikte kurdele keserek, lokalin açılışını gerçekleştirdi.
 
‘BENZER TESİSLER ÇOĞALMALI’
Açılışın ardından davetliler, lokalde çay içerek sohbet etti. Kızılpınar Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Bedri Tunç, dört okulda toplam 106 öğretmenin görev yaptığını ve bunların yarısının Kızılpınar’da diğer yarısının da çevre belediyelerde ikamet ettiğini belirterek, “Buradaki öğretmenlerimiz mesai saatinden sonra günlük streslerini atabilmek için çevre belediyelere gitmek zorunda kalıyordu. Bu ve buna benzer tesisler sayesinde öğretmenlerimiz artık yollarda heba olmayacak. Streslerini Kızılpınar’da bulunan tesislerde eğlenerek atabilecekler” dedi. Yeni açılan lokalin bu yolda atılan ilk adım olduğunu ifade eden Tunç, bu gibi tesislerin çoğalması gerektiğini söyledi.
 
ÖĞRETMENLERİN GİDEBİLECEĞİ YER YOKTU
Öğretmenler Lokali’nin işletmeciliğini üstlenen Recep Kömür, projenin daha önceden düşünüldüğünü belirtirken, öğretmenlerin Kızılpınar’da gideceği bir yer olmadığını fark etiğini ve bu lokali açmaya karar verdiğini söyledi. Fikrini hemen Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’la paylaştığını söyleyen Kömür, Korkmaz’ın da projenin gerçekleşmesine destek verdiğini belirtti.
 
ÜCRETSİZ İNTERNET
Öğretmenler Lokali’nin işletme hakkını üç yıllığına aldığını söyleyen Kömür, “Lokale gelenlere çay, nescafe, Türk kahvesi gibi sıcak içecekler servis edilecek. Misafirler burada dizüstü bilgisayarlarından ve akıllı telefonlarından internete ücretsiz bağlanabilecek. İsteyenler daha sonra açılacak olan kütüphanemizden faydalanabilecek. Tavla, dama, satranç, okey gibi oyunlarla günlük hayatın stresinden kurtulabilecek. Yerel basına ait günlük gazeteleri buradan da takip edebilecek” dedi. İsteyen öğretmenlerin burada gün düzenleyebileceğini de söyleyen Kömür, lokalde bir de nargile köşesi açmayı düşündüklerini belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10