Yüceer, adalette eşitlik istedi

Kanal B’de yayınlanan “habercinin saati” programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, tutuklu milletvekilleri ve CHP’li belediyelere yapılan operasyonları değerlendirdi.

Çerkezköy 30.11.2011 19:51:00 0
 Yüceer, adalette eşitlik istedi
TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ KONUSUNU DEĞERLENDİRDİ
Tutuklu milletvekillerinin savunmalarının yeterince alınamadığı gerekçesi ile tahliyelerinin reddedildiğini ifade eden Yüceer, CHP’nin, 2002 yılında siyasi yasağın kaldırılması konusunda hiçbir pazarlık yapmadan, siyasi rant sağlamadan demokrasiye olan inancından dolayı siyasi yasağı kaldırdığını belirterek, “O dönemki yüzde 36 ile şimdiki yüzde 26 arasındaki anlayış farkı nedir? “ Bu anlayış, demokrasi ve özgürlükler sadece benim için anlayışıdır” dedi.
 
TUTUKLU SAYISI HÜKÜMLÜ SAYISINDAN FAZLA
Milletvekillerinin tutukluluklarının devam etmesini “demokrasi ve hukuk ayıbı” olarak değerlendiren Yüceer, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak tutukluluk süreleri 2 yılla sınırlandırılsın diye bir öneri verdik ama kabul edilmedi. Özel yetkili mahkemelerle günümüzde işleri, adresi belli insanlar bir davetiye bile gönderilmeden sabahın erken saatlerinde gözaltına alınıyor. Binlerce insan tutuklu. Şuanda cezaevlerinde tutuklu sayısı hükümlü sayısından daha fazla. Özel yetkili mahkemeler artık bu hukuksuz uygulamaları sıradan bir uygulamaya dönüştürdü. Yüzlerce gazeteci hapiste. Sadece bir pankart açan öğrenciler hapiste” ifadelerini kullandı.
 
“TOPLUMU BİR ARADA TUTAN ADALET İNANCIDIR”
“Deniz Feneri ve Hizbullah Davalarındaki hukuk vicdanını, işleri belli ama suçları belli olmayan arkadaşlarımız için, tutuklu gazeteciler için, tutuklu yurttaşlarımız için göremiyoruz” diyen Yüceer, bir toplumu güven duygusu içinde bir arada tutan şeyin adalet inancı olduğunu vurgulayarak “Ama Türkiye’de adalette eşitlik ilkesi giderek bozulmakta, insanlar bu konuda mağdurlaştırılmakta” ifadesini kullandı. Tutuklu milletvekillerinin meclise girmesini istediklerini söyleyen Yüceer, “Arkadaşlarımızın bizim aramıza dönmesini istiyoruz. Diğer arkadaşlarımızın, suçları varsa bunların belli olmasını, sırf iddialarla bu kadar uzun tutukluluk süresi yaşamamalarını istiyoruz” dedi.
 
“CHP’Yİ KARALAMA POLİTİKASI YÜRÜTÜLÜYOR”
CHP’li belediyelere yapılan operasyonları değerlendiren Yüceer, son dönemde CHP’yi karalama kampanyalarının yürütüldüğünü savunarak “Tüm belediyelerimizde usulsüzlük varmış gibi belediyelerimize operasyonlar düzenlenerek, partililerimiz gözaltına alınarak sindirme politikası uygulanıyor. AKP’li belediyeler örtbas ediliyor. Demokrasi bütün dünyada ne ise bizim dünyamızda da o olmalıdır. Adalette eşitlik duygusu zedeleniyor” ifadesini kullandı.
 
“İKTİDAR MUHALEFET BİRLİKTE ÇÖZMELİ”
Ergene Nehri sorununa da değinen Yüceer, Ergene Nehri’nin kirliliğinden dolayı bölgede kanser vakalarının arttığına dikkat çekti. Ergene Nehri’nin kirlenmesinin sebebinin de plansız ve kontrolsüz sanayileşme olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Yüceer, sağlık ve çevre konusunda bakanlıkların sıkı denetim yapması gerektiğini belirtti. Yüceer, bu sorunları hükümet ve muhalefetin hep birlikte çözmesi gerektiğini söyledi.  
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10