Meydan projesine Ankara desteği

Veliköy Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün yapıldı. Belediye başkanına yetki verilmesi, 2012 yılında meclisin tatil yapacağı ayın belirlenmesi, imar plan tadilatları ve 2012 yılÄ

Çerkezköy 6.12.2011 15:42:00 0
 Meydan projesine Ankara desteği
Veliköy Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı dün saat 10.00’da yapıldı.
 
BELİNDİR YETKİLENDİRİLDİ
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleşen toplantıya Gökhan Gök dışındaki diğer tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Meclis katibi Gökhan Gök’ün yerine de katip üyeliğini Hatem Özdemir yürüttü. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bir önceki meclis karar özetinin okunması ile başlayan toplantının bir sonraki gündem maddesinde Kamu kurum ve kuruluşlarına yardım yapılması konusunda belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından Başkan Hanifi Belindir’e yardımlar konusunda yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
MECLİSE TEMMUZ TATİLİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2012 yılında meclis toplantılarının yapılacağı gün ve meclisin tatil edileceği ay belirlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Belindir’in, “Meclisimiz geçtiğimiz yıllarda her ayın ilk Salı günü saat 10.00’da toplandı ve Temmuz aylarında tatile girdi. Bu uygulama 2012 yılında da bu şekilde devam etsin” önerisi meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
HİZMET ALIMINDA DEĞİŞİKLİK YOK
Meclis toplantısında ‘2012 yılında avukatlık ve çevre mühendisi hizmetlerinin, hizmet alımı yoluyla alınması’, ‘2012 yılında sözleşmeli personel çalıştırılması’ ve ‘2012 yılı geçici işçi vizeleri’ konuları da görüşüldü. Gündem maddeleri hakkında konuşan Başkan Belindir, belediye olarak her yıl bu hizmetleri dışarıdan aldıklarını belirtti. 2012 yılında da aynı şekilde söz konusu hizmetlerin dışarıdan alınması için oya sunulan gündem maddeleri oybirliği ile kabul edildi.
 
‘EKSİKLİK YOK KAYMA VAR’
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Beylikçayır’da yapılan imar planına yapılan itirazlar görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Hanifi Belindir, “Geçtiğimiz ay bölge ile ilgili planlarımızı yaptık. Meclis karar aldı. Bu karara bazı vatandaşlar, parsellerinin olduğu gibi kalması yönünde itirazda bulundu. Arsa sahiplerinin mevcut sınırların bozulduğu gerekçesiyle yeni yapılan plan neticesinde oluşacak mağduriyetin belediyece giderilmesi yönünde talepleri var. Yapılan çalışmalarda hiçbir vatandaşın arazisinden 1 metrekare bile eksilmemiştir. Bazı parsellerde ufak kaymalar olmuş olabilir fakat eksiklik yok” ifadelerini kullandı. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
İMAR PLANI TADİLATI GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının son gündem maddesinde Çorlu-Çerkezköy yolu üzerinde 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planı tadilatları görüşüldü. Yaklaşık 3 kilometrelik yol üzerinde cephe olan parsellerde ticaret ve konut yapılması konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Veliköy Belediye Başkanı Belindir, konutla sanayinin iç içe olmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Çorlu-Çerkezköy yolu imar planın, kesinleştirerek, yeniden düzenlenmesini ve bir sonraki meclis toplantısında tekrardan gündeme gelmesini talep eden Başkan Belindir’in, bu önerisi oy birliği ile kabul edildi.
 
VELİKÖY’E YÜKSEK OKUL GÜNDEMDE
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Belindir, geçtiğimiz günlerde AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut’la beldedeki sıkıntılar hakkında görüştüğünü belirterek, “10 bin metrekarelik Belediye Hizmet Binası’nın, Namık Kemal Üniversitesi’ne (NKÜ) bağlı herhangi bir bölümü için tahsis edilebileceğini Milletvekilimiz Ziyaeddin Akbulut ile paylaştım. Kendisi hemen NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i aradı ve konuyu kendisi ile paylaştı. Rektör Şimşek’in konuya sıcak baktığını söyledi. Şuan için kesin bir şey yok, bu şimdilik bir öngörü” ifadelerini kullandı.
 
MEYDAN PROJESİNE HİBE YARDIMI
Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ile yapılacak olan yeni meydanla ilgili proje hakkında da konuştuğunu söyleyen Belindir, “Milletvekilimiz ile yeni yapılacak olan meydan projesi hakkında görüş alış verişinde bulunduk. Proje ile ilgili maliyetler için hibe şeklinde bir yardım yapılabileceği müjdesini verdi” dedi. Başkan Belindir, konuyla ilgili yarın Ankara’ya giderek Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile görüşeceğini söyledi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10