HFZ Anaokulu için belediyeden bir milyon TL

Çerkezköy Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleşti. Bir önceki oturumda k

Çerkezköy 7.12.2011 18:55:00 0
HFZ Anaokulu için belediyeden bir milyon TL
Çerkezköy Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
 
VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEYECEK
Mikail Ünlü, Ahmet Avcı ve Vehbi Demirtaş’ın katılmadığı toplantıda ilk olarak, bir önceki oturumda İmar Komisyonu’na havale edilen ‘İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.11.2011 gün ve 236 sayılı Pınarça 531 numaralı parselin kamulaştırılması’ gündem maddesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan İmar Komisyonu Başkanı Aydın Kırıklar, Pınarça 531 numaralı parsel ve çevresinde vatandaşın mağduriyetinin engellenmesi için imar plan değişikliği yapılarak, Kadastral parsellerin 12 metre genişliğindeki yola tekabül eden yerlerin kamulaştırılması kararı aldıklarını belirtirken, komisyonun kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi.
 
KREŞ BİNASI SATILACAK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde İstasyon Mahallesi’nde 239 ada 52 parseldeki mülkiyeti belediyeye ait olan kreş binasının satışı konusunda komisyon raporu görüşüldü. Komisyon kararı ile ilgili bilgi veren Bütçe Komisyonu Başkanı Ziya Osmanoğlu, söz konusu kreşin önceki dönemlerde iki kez kiraya çıkarıldığını, fakat katılım olmadığı için kiralanamadığını belirterek, bu gerekçeyle komisyon olarak satış kararı aldıklarını belirtti.  Belediye Başkanı Ali Ertem de, Kreş binasının kapasitesinin 50 kişilik olduğunu ve başka bir amaçla kullanılamayacağını belirtti. Kreş Binası’nın başka bir amaç dışında kullanılmamak şartıyla satılması yönündeki komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
 
FEVZİPAŞA’YA YENİ ANAOKULU
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Fevzipaşa Mahallesi 705 ada 1 numaralı parselde 1/5000 ve 1/1000’lik imar planları değişikliği konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan İmar Komisyonu Başkanı Aydın Kırıklar, “Söz konusu alan Yeşil Cami’nin yanındaki boş arazidir. Kreş alanı olarak belirlenen yere Kreş Binası yapılması olanaksızdı. Bu sebeple caminin diğer tarafındaki park alanı ile kreş alanının yerlerinin değiştirilmesi kararını aldık” dedi. Konuyla ilgili konuşan Ertem, meclis kararı alınmasının ardından bir hayırseverin kreş alanına bir anaokulu yaptıracağını belirtti. İmar Komisyonu’nun imar plan değişikliği kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
VASİYETİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ
Hacı Fahri Zümbül’ün vasiyeti üzerine Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi’nin ilerisinde Hacı Fahri Zümbül’e ait arsaya da bir anaokulu yapılacağını ifade eden Ali Ertem, “Biz arsayı tahsis ettik. Anaokulu’nu özel idare yapacaktı. ‘Bodrum maliyetli olur’ dedikleri için bodrum maliyetini de biz üstlendik. Kapasitenin 2 katına çıkarılması için maliyetin yaklaşık 1 milyon TL’sini belediye olarak biz karşılayacağız. Hacı amcanın vasiyetini yerine getireceğiz ve anaokulunda da onun ismini yaşatacağız” dedi.
 
PINARÇA’NIN SUYU 1.30 TL
2011’in son meclis toplantısının son gündem maddesinde ise Pınarça Köyü’ne verilecek olan su hizmetinin ücret tarifeleri görüşüldü. Tarife Komisyonu, Pınarça Köyü’ne verilecek suyun metreküp fiyatını 1.30 TL+KDV olarak belirledi. Komisyon ayrıca, mevcut abonelerden abonelik ücreti ve depozito alınmamasını, yeni abone olacaklardan bu ücretlerin talep edilmesini ve köyde mekanik sayaç kullanılmasını karara bağladı. Komisyonun kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi. 
 
‘ACILAR BİR DAHA YAŞANMASIN’
Toplantı sonunda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “2011 yılında yaşadığımız acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Terör konusu 2012 yılında inşallah biter. 2012’nin daha güzel, barış ve kardeşlik içinde yaşayacağımız bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2012 yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı 2 Ocak Pazartesi günü saat 14.00’da yapılacak.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10