Korkmaz’dan ‘red’ oyuna tepki

Kızılpınar Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.30’da yapıldı. 57. Sokak’ın isminin değiştirildiği, yeni yapılan parklara isim verildiği, belediyeye gönderilen dilekçeleri

Çerkezköy 7.12.2011 19:39:00 0
Korkmaz’dan ‘red’ oyuna tepki
Kızılpınar Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, dün saat 14.30’da Belediye Hizmet Binası Meclis Salonu’nda yapıldı.
 
KORKMAZ’IN VAN İZLENİMLERİ
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce, Başkan Korkmaz, Van ziyaretindeki izlenimlerini ve yapılan Kent Konseyi’ndeki talepleri meclis üyeleri ile paylaştı. Türk Milleti’nin birlik, beraberlik ve bütünlük içinde olduğunu, Van’da yaşanan deprem sonrasında da bunu bir kez daha gördüğünü belirten Korkmaz, Van’daki deprem bölgesinde, TOKİ’nin yaptığı binaların dışında, tüm evlerin yıkıldığını,  Van’da hüzün havasının devam ettiğini ifade etti. Van Belediye Başkanı’nı da deprem sonrası yeteri kadar çalışma yapmadığı için kınadığını kaydeden Korkmaz, “Vatandaşlarımız, çadır kentte yaşam mücadelesi veriyor. Belediyenin, vatandaşların gece güvenliğini de düşünüp az da olsa ışıklandırma yapması gerekiyor. Maalesef Van Belediyesi’nin çalışmadığını gördük. Daha duyarlı olmaları gerekiyor” dedi. Van’dan Kızılıpınar’a göç eden depremzedelere de yardım etmeye devam ettiklerini vurgulayan Korkmaz, kulağına gelen bir söylentiye de değinerek “Kaymakamlık izin vermediği için Kızılpınar’a yerleşen depremzedelere yardım etmediğim söylentisi dolaşıyor. Ama öyle bir durum söz konusu değil. Depremzedelere, yakacak yardımı, çocuklarına giyecek yardımı yapılarak, çocuklar okullara yerleştirildi” dedi. 
 
KENT KONSEYİNDEN GELEN ÖNERİLER DEĞERLENDİRİLDİ
Belediye çalışmalarının devam ettiğini, üst geçit için ise Karayolları Müdürlüğü’ne müracaat edildiğini, uygun görüş geldiğinde, ihaleye çıkartılarak çalışmaların başlanacağını ifade eden Başkan Faruk Korkmaz, “Kent Konseyi’nin, Merkez Cami çevre düzenlemesi yapılması, Pazartesi günü sabahtan öğle saatine kadar kurulan pazarın akşam saatine kadar alınması, Kızılpınar 125. Yıl İlköğretim Okulu’na temizlik görevlisi alınması, 16. ve 18. Sokaklarda çalışmaların hızlandırılması, yeni yapılan binalardan yangın merdiveni olmayanlara iskan verilmemesi önerileri var” diyerek bu konularda gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.
 
KIZILPINAR’A BİR CADDE DAHA
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde, 57. Sokak isminin değiştirilmesine, 25 metre uzunluğundaki yolun da caddeye çevrilmesine karar verildi. 57. Sokak’ın, isminin  ‘Millet Caddesi’ olması oy çokluğu ile kabul edildi. 
 
YENİ YAPILAN PARKLARA İSİM VERİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde, Kızılpınar’a yeni yapılan sekiz parka isim verildi. Park isimlerinin ne olacağı konusunda, hararetli dakikaların yaşandığı toplantıda, Namık Kemal Mahallesi’ndeki parka Namık Kemal Parkı, Yunus Emre Mahallesi’ndeki iki parka Adnan Menderes Parkı ve Aşık Veysel Parkı isimlerinin konulması oy çokluğu ile kabul edildi. Gültepe Mahallesi Bektaş Sokak ve 113. Sokak’ta bulunan parklara ise Erenler Parkı ve İstiklal Parkı isimleri, Akşemsettin Mahallesi 45. Sokak, 51. Sokak ve Uzun Sokak’ta bulunan parklara ise Şeyh Edebali Parkı, Mehmet Akif Ersoy Parkı ve Veysel Karani Parkı isimlerinin konulması oy çokluğu ile karara bağlandı. 
 
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
Yeni yapılan parkların isimlerinin belirlenmesinin ardından, dilekçelerin görüşülmesine geçildi. Servet Daşkıran’ın 296 ada 7 nolu parselin imar durumunun TAKS’ının yüzde 50 KASK’ının yedi kat olarak değiştirilmesi talebi, Hüseyin Şenses ve Celal Yeşilyurt’un red oyuna karşılık oy çokluğu ile imar komisyona havale edildi. Hasan Kadri Kaya’nın F19B25C pafta 363 nolu parselde mevzi imar planı yapılması talebi de oy birliği ile komisyona havele edildi. 
 
TEPKİ GÖSTERDİ
Dilekçelerin görüşülmesinin ardından, ilave imar planının görüşülmesine geçildi. Kızılpınar’daki bazı mera alanlarının, imara çevrilmesi ile ilgili madde, toplantıda tartışmalara neden oldu. Meclis üyelerinin konuyla ilgili fikirlerini belirtmelerinin ardından, ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi. Başkan Korkmaz, bu maddeye tek red oyu kullanan Meclis Üyesi Hüseyin Şenses’e neden red oyu kullandığını sordu. Söz konusu yerin imara uygun olmadığını belirten Şenses’e ‘Seni, seni seçenlere havale ediyorum’ diyerek tepki gösteren Faruk Korkmaz, “Birçok maddeye red oyu kullanıyorsun. Kızılpınar halkının menfaatine olan bir duruma red oyu kullanmana anlam veremiyorum” dedi. Gündem maddelerinin görüşülüp karar bağlanmasının ardından, toplantı sona erdi.
 

Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10