Gülerçin’den Kızılpınara kardeş eli

İmkansızlıklardan ötürü zor şartlarda eğitim veren Kızılpınar İlköğretim Okulu bünyesindeki Anaokulu, Özel Gülerçin Koleji tarafından yapılan yardımlarla yeniden düzenlendi. Eksiklikleri t

Çerkezköy 8.12.2011 18:10:00 0
Gülerçin’den Kızılpınara kardeş eli
Kızılpınar İlköğretim Okulu bünyesindeki anasınıfı, Özel Gülerçin Koleji’nin katkıları ile yeniden düzenlendi. Yenilenen anaokulu için dün saat 11.00’da açılış töreni düzenlenirken, törene Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Kızılpınar Erzurumlular Derneği Başkanı Hanifi Kök, Özel Gülerçin Koleji Müdürü Oktay Becerik ve öğretmenler katıldı.
 
‘SPONSOR ARADIM’
Kızılpınar Anaokulu’nun zor koşullarda eğitim veren sınıfının tadilatı için yardım arayışına giren Sınıf Öğretmeni Bahar Kiraz, “Sınıfımızın birçok eksiği vardı. Çocuklarıma resim yaptırmanın dışında bir etkinlik düzenleyemiyordum. Bu yüzden sınıfın eksiklerinin tamamlanması için sponsor arayışına girdim. Birçok yere mail attım. Özel Gülerçin Koleji, yolladığım maile cevap verdi. Ben kendilerinden kısır bir görünüme sahip sınıfın boya-badana ihtiyacının karşılanmasını istedim. Kendileri sınıfın boya badanasını yapmakla kalmadı, perdeleri yenilediler, oyuncaklar aldılar, sınıfın diğer eksik malzemelerini tamamladılar” dedi.
 
EKSİKLER BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI
Anaokulu sınıfının şu an iyi bir şekilde eğitim verecek düzeye geldiğini belirten Kiraz, “Eksiklerimiz büyük ölçüde giderildi fakat hala tamamlanması gereken ihtiyaçlar var. Bilgisayar, hikaye kitapları, kırtasiye malzemeleri, projeksiyon aleti gibi eksiklikler de giderildiği zaman çocuklarımız için çok daha iyi şartlarda eğitim veren bir sınıf haline geleceğiz” diye konuştu.
 
‘HERZAMAN YARDIMA HAZIRIZ’
Yeni anasınıfının açılışında konuşan Özel Gülerçin Koleji Müdürü Oktay Becerik, de her yıl bir kardeş okul belirleyerek yardımlarda bulunmaya çalıştıklarını belirtti. Anasınıfı için gerekli malzemelerin hayırsever esnaflardan temin edildiğini, bir hafta süren tadilat çalışmalarının da öğretmenler tarafından yapıldığını belirten Oktay Becerik, eğer istenirse ve gerekli malzemeler belediye tarafından karşılanırsa, diğer anasınıfının boyama çalışmalarının da öğretmenler tarafından seve seve yapılabileceğini ifade ederek “Her zaman yardıma hazırız” dedi.
 
‘SİZLERİN EMRİNİZDEYİZ’
Açılışta konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da yapılan çalışmalardan ve yardımlardan dolayı Özel Gülerçin Koleji Müdür Oktay Becerik ve öğretmenlerine teşekkür etti. Yöneticilerin masada oturarak gününü gün etmemeleri gerektiğini söyleyen Korkmaz, “Daha ne gibi projeler yapılabilir? Çocuklar gelişen teknolojiyle geleceğe daha iyi nasıl hazırlanabilir? Bu yönde projeler geliştirilmesi gerekiyor. Bizler sizlerin emrindeyiz. Siz derdinizi söyleyeceksiniz ki biz derman olabilelim” diye konuştu. 
 
KALAN EKSİKLER BELEDİYE TARAFINDAN TAMAMLANACAK
Kızılpınar olarak eğitim öğretimde üst düzeyde bir belde olduklarını belirten Faruk Korkmaz, “Diyaloglara devam edelim. Sizler böyle projeler ürettikçe eğitim öğretimimiz daha iyi yerlere gelecek” diyerek, anasınıfının bilgisayar, projeksiyon aleti eksiklerinin de belediye tarafından karşılanacağı müjdesini verdi. Korkmaz, ayrıca öğretmenlerin bölgedeki gelişmelerden haberdar olabilmeleri için Kızılpınar İlköğretim Okuluna her gün yerel gazete gönderilmesi konusunda talimat verdi.
 
HEDİYE VERİLDİ
Kızılpınar Erzurumlular Derneği Başkanı Hanifi Kök de yaptığı çalışmalardan dolayı Sınıf öğretmeni Bahar Kiraz’a bir duvar saati hediye ederken, Kızılpınar İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri, kendilerini ziyarete gelen Özel Gülerçin Koleji öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10