Başkana ‘protokol’ yetkisi

Çorlu Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında önceki gün yapıldı.

Çorlu 8.12.2011 18:57:00 0
Başkana ‘protokol’ yetkisi
YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ
Yapılan meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Disiplin Amirleri Yönetmeliği’nin kabulünü, Sicil Amirleri Yönetmeliği’nin ise kaldırılmasını kapsayan maddeler, meclisçe yapılan değerlendirmeler sonucunda kabul edildi.
 
İTİRAZ DEĞERLENDİRİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Çorlu Belediyesi’nde görev yapmakta olan personelin kadro ve derece değişikliği yapıldı. Çorlu Belediye Meclisi’nin, Ekim ayı olağan toplantısında almış olduğu 2011/199 sayılı meclis kararına askı süresi içinde yapılan itiraz dilekçesinin de değerlendirildiği toplantıda, Karatepe’de yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi’yle ilgili imar plan değişik kararının belediye meclisi tarafından iptal edilmesinden dolayı, Ekolojik Enerji firmasının itirazı değerlendirilerek İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
KATKI PAYI ALINACAK
Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından Çorlu Kalesi’nin koruma altına alınmasının ardından, yasal yükümlülük gereği koruma amaçlı imar planı hazırlanması için katkı payı alınması konusu görüşüldü. Çorlu Kalesi’yle ilgili koruma alanı imar planının hazırlanması için, İl Özel İdaresi’nin kültür varlıklarını koruma amacıyla ayırmış olduğu fondan katkı payı alınması mecliste kabul edildi.
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Toplantıda görüşülen Türkgücü Köyü mücavir yerleşim alanları cadde ve sokak isimlerinden “Trilyo” ismiyle verilen cadde ve sokak isimlerinin yeniden değerlendirilmesi konusu da Cadde ve Sokak isimleri komisyonuna havale edildi.
 
BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Toplantıda ayrıca Velimeşe Belediyesi’nin talebi doğrultusunda, bu beldenin giriş yolunun Çorlu Belediyesi’nin araç ve ekipmanlarıyla asfaltlanması konusunda protokol imzalanması amacıyla Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a yetki verildi.
 
KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ
İmar Plan ve Komisyon raporlarıyla ilgili gündem maddeleri de Belediye Meclis Üyesi Fatma Gürel tarafından okundu. İmar plan değişiklik talepleri değerlendirilmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilirken, bir önceki toplantıda komisyona havale edilen konularla ilgili komisyonun tavsiye kararları da meclis tarafından kabul edildi.
 
FUTBOL SAHASININ İSMİ BELİRLENDİ
Çorlu Belediyesi tarafından Hatip Mahallesi’ndeki Kültür Merkezi’nin arkasında yapılmakta olan stada, “Çorlu Belediyesi Şehir Stadı” ismi verilmesi hususu meclisçe yapılan değerlendirilmelerin ardından kabul edildi. Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediyesi Şehir Stadı’nın tamamlanıp hizmete sunulduktan sonra yerel spor kulüplerinin ve köy takımlarının maçlarına ev sahipliği yapacağını belirtti.

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10