Türk-İş yeni başkanını seçti

Türk-İş, 21. Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkanını seçti. Ankara Büyük Anadolu Otel’de yapılan Genel Kurulda 223 oy alan Mustafa Kumlu yeniden başkanlığa seçilirken, diğer aday Petrol-İş Genel

Çerkezköy 14.12.2011 17:24:00 0
Türk-İş yeni başkanını seçti
600 bin üyeli 35 sendikanın çatısını oluşturduğu Türk-İş Konfederasyonu Başkanlığına 362 delegenin 223 oyunu alarak Mustafa Kumlu seçildi.Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen seçimlere Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, K.K.T.C. Başbakanı İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, MESS ve TİST Başkanı Tuğrul Kutadgobilik ve birçok milletvekili ile Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak ve delegeler katıldı.
 
TEKİRDAĞ’DAN ÜÇ DELEGE OY KULLANDI
Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu’nda Tekirdağ’dan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, Teksif Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan ve Belediye-İş Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay oy kullandı.
 
TÜRK-İŞ’İN YENİ KADROSU
Yapılan seçimlerde 223 oy alan Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu yeniden Türk-İş Genel başkanlığına seçilirken; Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ise 127 oy aldı. Türk-İş Genel Sekreterliğine 228 oy ile Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak seçilirken, diğer aday Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ise 119 oyda kaldı. Yapılan seçimlerde Türk-İş Mali Sekreterliğine 241 oyla Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay seçilirken, diğer aday Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi de 107 oy aldı. Türk-İş Eğitim Sekreterliğine 230 oy ile Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, Türk-İş Teşkilatlanma Sekreterliğine 230 oy ile TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat seçildi.
 
“YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ”
Türk-İş Genel Sekreterliği’ne seçilen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak Türk-İş Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “Amacımız sendikal hareketi nicelik ve nitelik olarak güçlendirmek olacaktır. Hep birlikte daha büyük ve daha güçlü bir Türk-İş inşa edeceğiz” dedi. Kavlak, küresel sistemin sendikaları hedef tahtası haline getirdiğini işaret ederek bu durumda sendikaların birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini vurguladı.
 
DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLDU
Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu seçimleri için delege olarak Ankara’ya oy kullanmaya giden Türk Metal Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak da seçimlerin demokratik bir şekilde geçtiğini söyledi.

Çerkezköy Haber / Sedat KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10