“Uyuşturucu ile mücadelemiz devam edecek”

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü görevine geçtiğimiz ay atanan Ali Yılmaz, Tekirdağ ve ilçelerinde görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcilerini kahvaltıda konuk etti. Kahvaltının ard

Çerkezköy 14.12.2011 18:36:00 0
“Uyuşturucu ile mücadelemiz devam edecek”
Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ ve ilçelerinde görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.
 
GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ 
Dün sabah saat 09.00’da Tekirdağ Polis Evi'nde düzenlenen kahvaltıya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürleri, Tekirdağ Gazeteciler Cemiyet Başkanı Özkan Dikmen, Trakya Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun, Tekirdağ ve ilçelerinde görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 
 
OPERASYONLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Kahvaltının ardından Emniyet Müdürü Ali Yılmaz göreve başladığı günden itibaren yürütülen çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince uyuşturucu madde kullanımı ve satışı ile mücadele kapsamında yürütülen operasyon hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Yılmaz geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’da yapılan operasyonda iki şahıs yakalandığını belirterek “Şahısların ellerindeki poşet içinde 25 ayrı paket içinde toplam 4 kilo eroin maddesi ele geçirildi, üç ikamette yapılan aramada da 1 kilo 100 gram eroin maddesi ile eroin maddelerini paketleme ve zulalama işleminde kullanılan birçok materyal ele geçirildi. Olayla bağlantısı olduğu tespit edilen bir şahısın ikametinde yapılan aramada da bir aracın lastiğinin jantında zula yapılmış şekilde 5 kilo 150 gram eroin olmak üzere operasyon kapsamında toplam 10 kilo 250 gram yakalandı” dedi.
 
3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Olay kapsamında yakalanan üç şüphelinin gözaltına alındığını belirten İl Emniyet Müdürü Yılmaz, konuyla ilgili geniş kapsamlı araştırmaların devam ettiğini söyledi. 
 
ÇORLU’DAKİ OPERASYONLA İLGİLİ DE BİLGİ VERDİ
Çorlu’da da eroin operasyonu gerçekleştirdiklerini söyleyen Yılmaz, Çorlu’da müşterilere uyuşturucu madde satışı yapılan bir ikamete baskın yapıldığını ve operasyonda 898 gram toz maddesi, bir adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi, uyuşturucu maddeleri satmakta kullanılan jelatin ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği belirlenen bin 200 TL para ele geçirildiğini ifade etti. İkamette yapılan arama sırasında burada bulunan diğer bir şüphelinin de yakalanarak gözaltına alındığını ifade eden Yılmaz, “Şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edildi. Bir şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğeri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı” dedi.
 
“KARARLI ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDECEK” 
Yılmaz, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı gençler başta olmak üzere toplumun her kesimini uyuşturucu maddelerin zararlarından korumak amacıyla, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışmalarının etkin ve kararlı bir şekilde devam edeceğini belirtti. Basın mensupları ile sohbet eden Emniyet Müdürü Ali Yılmaz kahvaltının sonunda gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.      
 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10