NKÜ'de 'Van Depremi ve Gönüllülük' sergisi

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Dağcılık ve Kampçılık Topluluğunca düzenlenen 'Van Depremi ve Gönüllülük' temalı fotoğraf sergisi törenle açıldı.

Tekirdağ 16.12.2011 16:36:00 0
NKÜ
AMAÇ, FARKINDALIK YARATMAK
Fotoğraf sergisi açılışına, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, NKÜ Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turgut Sağlam ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. serginin açılışında konuşan NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Aslan, serginin amacını ‘bir farkındalık oluşturmak’ olarak açıkladı.
 
TEKİRDAĞ’DAN VAN’A KÖPRÜ OLUŞTURULDU
Van'da yaşanan deprem olayının ardından Tekirdağ'dan Van'a bir köprü kurulduğunu söyleyen Rektör Yardımcısı Aslan, üniversite olarak ellerinden gelen yardımı yapmaya ve depremzedelerin acılarına ortak olmaya çalıştıklarını belirterek “Van'daki yükseköğretim kurumunun bizden talep ettikleri iki konteyneri de Van'a gönderdik" dedi.
 
HERKES YARDIMA KOŞMALI
NKÜ Dağcılık ve Kampçılık Topluluğu koordinatörü araştırma görevlisi Hüseyin Sarı da, hangi yaş ve hangi meslek grubunda olursa olsun herkesin yardıma koşması gerektiğini söyledi.
 
TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Fotoğraf sergisinin açılışından önce, “Deprem ve Gönüllülük” konulu slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösteriminde Van depreminden fotoğraf kareleri, depremde gönüllülerin özverili çalışmaları ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE) Van depreminde göçük altında kalmış depremzedeyi özverili çalışmalarıyla nasıl kurtardıkları katılımcılara izletildi. Açılış konuşmalarının ardından “Kurtarabilirsiniz! Van Depremi ve Gönüllülük” fotoğraf sergisine katkı sağlayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nden (UMKE) Dr. Hamit Işıkalp’a Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, Ahmet Yetkin Yılmaz’a Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Şirin Kahraman’a İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Eroğlu, Hediye Yetkin’e Üniversitemiz Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turgut Sağlam, Resul Kurt’a İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen ve Fethiye Hacıoğlu’na NKÜ Dağcılık ve Kampçılık Topluluğu Koordinatörü Hüseyin Sarı tarafından plaket verildi. Sergi 3 gün ziyarete açık kaldı.
 

Çerkezköy Haber / Sedat KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10