Depremzedelere 6 bin 800 litre yağ gönderildi

Tekirdağ'dan, Van'daki depremzedelere, 6 bin 840 litre yemeklik yağ gönderildi.

Tekirdağ 16.12.2011 16:47:00 0
Depremzedelere 6 bin 800 litre yağ gönderildi
VAN İÇİN YAĞ KAMPANYASI
Ülkenin yağ ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Tekirdağ'da, Valilik öncülüğünde yağ fabrikalarının katılımıyla hayata geçirilen kampanyada kapsamında 6 bin 840 litre yemeklik yağ toplandı. Toplanan yemeklik yağ, demiryolu ile Van'a gönderildi.
DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ
 
Deprem bölgesindeki depremzedelere günde 3 öğün sıcak yemek çıkarıldığını belirten Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalıştıklarını söyledi. Deprem bölgesindeki yağ ihtiyacını karşılamak için valilik olarak bir kampanya başlattıklarını söyleyen Masatlı, kampanya ile ilgili Tekirdağ’daki yağ fabrikaları ile de irtibata geçildiğini belirterek “Kampanyaya Pelin Yağ, Antalya Yağ Sanayi, Güryağ, Soyyiğit Yağlı Tohumlar, Vatan Gıda Yağ fabrikaları katıldı. Bu fabrikalardan toplanan 6 bin 840 litre yemeklik ayçiçeği yağı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Tekirdağ TCDD Muratlı İstasyon şefliğinde, vagona yüklenerek Van'a gönderildi” bilgisini verdi.
 
YARDIMLAR DEVAM EDECEK
Valilik olarak daha önce de bölgeye çeşitli gıda ve giyim malzemeleri ile 51 ton un gönderdiklerini hatırlatan Vali Yardımcısı Masatlı, Van depremi nedeniyle Tekirdağ Valiliği'nin başlattığı kampanyaya destek veren yağ fabrikalarına teşekkür etti. Tekirdağ’a yerleştirilen ihtiyaçlarının karşılanmasına devam edildiğini belirten Masatlı, özel sektör kuruluşlarının da imkanlar ölçüsünde bölgeye yardımlarını sürdürdüğünü söyledi.

Çerkezköy Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10