‘Bir Umut’ destek bekliyor

Ünlü sinema oyuncusu Mahmut Hekimoğlu, yönetmen Yunus Güntürk ve Hayri Varol, Çerkezköy’de çekilmesi planlanan filme ilişkin son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. ‘Bir Umut’ adlı filmle Çerkezköy’

Çerkezköy 21.12.2011 18:57:00 0
‘Bir Umut’ destek bekliyor
Çerkezköy’de çekilmesi planlanan ‘Bir Umut’ adlı sinema filmi için ilçeye gelen ünlü oyuncu Mahmut Hekimoğlu, yönetmen Yunus Güntürk ve filmin senaryosunu yazan Karınca Ajans sahibi Hayri Varol ile birlikte önceki gün saat 15.00’da basın açıklaması yaptı.
 
PROJEYE SAHİP ÇIKILMALI
Hayri Varol, geçtiğimiz aylarda alınan film kararını Çerkezköylülerle paylaştıklarını belirterek, “Geçen süre zarfında olumlu gelişmeler yaşandı. Çerkezköy’de çekmeyi planladığımız sinema filminin hikayesi, senaryosu iyice şekillendi. Bu süre zarfında Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası, Sivil Toplum Kuruluşları ve Çerkezköy Belediyesi ile bazı görüşmeler yaptık. İnşallah Çerkezköy bu projeye sahip çıkacak” dedi.
 
ÇERKEZKÖY’Ü HERKES TANIYACAK
Bir Çerkezköylü olarak projenin hayata geçmesini heyecanla beklediğini söyleyen Varol, filmin Çerkezköy’e büyük katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. Sinemanın en önemli reklam araçlarından biri olduğunu söyleyen Hayri Varol, Çerkezköy’ün hem Türkiye hem de dünyada tanınan bir yer olması için bu gibi projelere destek verilmesi gerektiğini belirtti. Filmin hikayesinin iyi işlendiği takdirde mekanın da ilgi gördüğünü belirten Varol, “Ürgüp’te bir film çekildi ve bugün Ürgüp ziyaretçi akınına uğruyor. Bizim filmimizin de harika bir senaryosu ve hikayesi var. İzleyen herkesin kendinden bir parça bulacağı bir film olacak. Bu sayede Çerkezköy ismini tüm Türkiye’ye duyurabilecek. Bunun gerçekleşebilmesi için ‘ben Çerkezköylüyüm’ diyen herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” ifadesini kullandı. 
 
‘GÜÇLÜ BİR KADROMUZ VAR’
Yönetmen Yunus Güntürk de film için çok iyi bir kadro oluşturduklarını, çok ünlü isimlerle anlaştıklarını ifade etti. Önümüzdeki hafta tekrar Çerkezköy’e gelerek görüşmelere devam edeceğini belirten Güntürk, “Mahmut Hekimoğlu da bazı isimler üzerinde tavsiyelerde bulunacak. Kendisi filmde bir babayı canlandıracak. Şuana kadar izlenmemiş bir hikaye ile izleyicinin karşısına çıkmayı planlıyoruz” dedi. Filmde, Çerkezköy’deki doğal mekanları kullanacaklarını söyleyen yönetmen Yunus Güntürk, filmi izleyenlerin hem duygulanacağını hem de ağlayacaklarını ifade ederken filmde rol alacak figüranların da Çerkezköy’den temin edileceğini belirtti.
 
ÇEKİMLER OCAK’TA BAŞLAYACAK
Ünlü oyuncu Mahmut Hekimoğlu ise Çerkezköy’ün başlı başına doğal bir ortam olduğunu belirterek, ‘bunca zamandır burada nasıl olurda film çekilmez’ diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Ekip olarak bir hareket başlattıklarını söyleyen Hekimoğlu, “Çerkezköy’de yaşayan herkes bu projeye sahip çıkmalı. Bu iş artık başladı” dedi. Yalnızca Çerkezköy’de yaşayanların değil izleyen herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir yapıta imza atacaklarını söyleyen Mahmut Hekimoğlu, bir aksilik çıkmadığı takdirde Ocak ayında çekimlere başlanılacağını ve filmin, Nisan ayında vizyona girmesini planladıklarını söyledi.
 
Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ

   


0282 726 91 91
0282 747 65 10