“Faili meçhuller Çerkezköy’de arandı”

Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmada tutuklanan eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın, dün Çerkezköy’e getirilerek, 1995 yılından beri haber alınamayan MİT muhbiri Tarık Ümit ve 1992 yılında

Çerkezköy 22.12.2011 11:30:00 0
“Faili meçhuller Çerkezköy’de arandı”

 Bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili tutuklu bulunan eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın, Çerkezköy'de faili meçhul cinayetlerle ilgili gösterdiği 5 farklı noktada arama ve kazı çalışması yapıldı.

 

 

YER GÖSTERME YAPTI

 

Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ayhan Çarkın’ın, 2 Mart 1995’de kaybolan MİT muhbiri Tarık Ümit ile 14 Ocak 1994’te kaçırıldıktan sonra Sapanca’da cesedi bulunan işadamı Behçet Cantürk’ün öldürülmeleriyle ilgili bilgi verebileceği açıklamaları üzerine, faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Savcılık, Tarık Ümit ve Behçet Cantürk’le ilgili ifadesini aldığı Ayhan Çarkın’a yer gösterme işlemi yaptırmak üzere Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’ne başvurarak, bir hafta süreyle cezaevinden çıkarılması izni aldı.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE YER GÖSTERDİ

 

Ankara’da cezaevinden önceki gün çıkarılıp akşam uçakla İstanbul’a getirilen Ayhan Çarkın, dün sabah çelik yelek giydirilip yoğun güvenlik önlemleri altında, Tarık Ümit’in öldürülüp gömüldüğü yeri göstermesi için Silivri ve Çerkezköy’e getirildi. Polislerle birlikte Tarık Ümit’in amcası Cemalettin Ümit de grupta yer aldı. Çarkın’ın tarifi üzerine önce Silivri’nin Beyciler Köyü yakınlarına gelindi. Tereddütle konuşan Ayhan Çarkın, "Tam yerini bilmiyorum. Araçla dar bir yoldan gelmiştik, burası olmalı" diyerek, Tarık Ümit’in gömüldüğünü söylediği bölgeyi gösterdi.

 

 

ÇARKIN “CESETLER ÇERKEZKÖY’DE” DEDİ

 

Burada arazi incelenip Olay Yeri İnceleme ekiplerinin denetiminde kazı başlatılırken, Ayhan Çarkın’ın emin olamaması üzerine başka yer olup olamayacağı soruldu. Çarkın’ın tarifi üzerine bu kez Beyciler’e 5 kilometre uzaklıktaki Çerkezköy’e bağlı Kuşbahçe Mevkii’ne gelindi. Ayhan Çarkın’ın burada gösterdiği yerde de kazı başlatıldı. Kuşbahçe Mevkii’nde kazı devam ederken ekipler Ayhan Çarkın’ı, yeniden Beyciler Köyü’ndeki ilk kazı yerine götürdü. Çarkın, 15 yıl önce öldürülen MİT’çi Tarık Ümit'in aracının bulunduğu yerden yaklaşık 500 metre ileride bir arazide faili meçhullerle ilgili yer gösterdi. Ardından aynı bölgede 2 kilometre mesafede eski bir askeri arazi olduğu iddia edilen alanda faili meçhul cinayetlerin bulunduğunu söyledi.

 

 

ÇERKEZKÖY’DEN CESET ÇIKMADI

 

Cinayete ilişkin yer göstermede Çarkın’ın Kuşbahçe’de bulunan eski Destek Kıtaları Komutanlığı’nın yerini işaret etmesi üzerine, Merkez Komutanlığı’na bağlı askeri yetkililer de olay yerine geldi. Askeri alanda kazının yapılacak olması ile birlikte olay yerine gelen askeri savcı ve sivil savcı konuyla ilgili bir süre görüştü. Çerkezköy Kuşbahçe mevkisinde bulunan et lokantasının karşısına geniş bir alana bant çekilerek giriş çıkışlar durdurulurken, çapayla alandaki bazı yerlerin otlarını temizleyen ekipler, detektörler ve köpeklerle Ayhan Çarkın’ın göstermiş olduğu yerlerde faili meçhullerle ilgili kemikleri aradı. Aramalar sırasında Çarkın'ın yanındaki polislere ''Şu cesetler bulunsun da rahatlayayım, inşallah bulunur'' dediği duyulurken, incelemeye eşlik eden askeri savcının da Çarkın'a ''Burada çeşme hatırlıyor musun? Demiryolunu hatırlıyor musun?'' sorusunu sorması üzerine, gergin olduğu gözlenen Çarkın, olayı hatırladığını fakat noktayı tam olarak hatırlamadığını söyledi. Kazı çalışmalarında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Vekili Murat Ogan, Merkez Komutanı Yarbay Fazıl Tan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz ve birim amirleri de hazır bulundu.

 

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE GÖTÜRÜLDÜ

 

Akşam saat 16.00’a kadar beş ayrı noktada yapılan geniş çaplı aramalarda ise herhangi bir bulguya ulaşılmadığı öğrenilirken, yapılan çalışmalarla ilgili tutanakların tutulmasının ardından arama işlemine son verildi. Arama işlemine son verilmesinin ardından Ayhan Çarkın, getirildiği 34 FTD 39 plakalı araçla geniş güvenlik önlemleri altında önce Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen çarkın bugünde Adapazarı sapancada yer gösterme yapacak.

Cinayet kurbanlarının neden Çerkezköy'e atıldığı veya gömüldüğü  sorusunun cevabı ise şimdilik gizemini koruyor.

Çarkın'ın 90'lı yıllardaki Çerkezköy bağlantıları emniyet yetkililerince mercek altına alınarak karanlıkta kalan cinayetlerin aydınlatılıp aydınlatılamayacağı ise Çarkının yer göstermesinin ardından  zaman gösterecek...

 

 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA- Cem BÜLBÜL

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10