İlk ıslah OSB ‘Ergene 1’ kabul edildi

Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Özlem Yemişçi’nin bakanlığa sunduğu Islah OSB'ler ile ilgili ilk OSB müracaatı eksiksiz olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kabul edildi.

Tekirdağ 22.12.2011 18:59:00 0
İlk ıslah OSB ‘Ergene 1’ kabul edildi
Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Özlem Yemişçi’nin bakanlığa sunduğu ve 7  bölgede uygulanması planlanan Islah OSB’nin ilki Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ‘Ergene 1’ ismi ile kabul edildi.
 
SANAYİCİLER OSB ÇATISINDA BİRLEŞECEK
Bakanlığın bölgeyle ilgili çalışmalarına başladığını ve yaklaşık iki ay içerisinde tüzel kişilik verilmesinin planlandığını belirten Milletvekili Yemişçi, “Ergene 1 ıslah OSB bölgesi Ergene 1 Islah OSB alanı, Çorlu Misinli Deresi ile Vakıfla Köyü arasında D-100 karayolunun sağlı sollu iki yanında konuşlanmış bir bölge. Bu ıslah OSB için önerilen alan 438 hektar ve 160 parselden oluşuyor. Bu bölgemizde bulunan 60 sanayicimizden 55'i müracaatta bulunarak ıslah OSB olmak istedi” dedi. OSB çatısı altında birleşmekle, bölgedeki büyümenin ve istihdamın artacağını söyleyen Yemişçi, sanayi tesislerinin, OSB çatısı altına girmekle kendi yönetimini üstleneceklerini, devletin OSB'ler için uygulamış olduğu teşviklerden yararlanacaklarını, ortak arıtma, ortak enerji, ortak alt yapı kullanımıyla maliyetlerini azaltacaklarını belirtti.

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10