Depremzedelere psikolojik destek

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Psikolojik Danışman Neylan Özdemir ve ekibi, depremzede öğrenci ve velilere destek olmak amacıyla Kızılpınar 125. Yıl İlköğretim Okulu’nda topl

Çerkezköy 23.12.2011 18:57:00 0
Depremzedelere psikolojik destek
İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Psikolojik Danışman Neylan Özdemir ve ekibinde yer alan Uzman Psikolojik Danışman Nazan Ürkmez, Aslı Aydın Özdemir ve Suay Kant, “Psikososyal Müdahale Hizmetleri” kapsamında depremzede öğrenci ve velilere destek verecek.
 
PSİKOLOJİK DESTEK VERİLECEK
Deprem sonrası yaşanan etkileri en aza indirmek amacıyla öğrenci ve velilerle gruplar halinde toplantı yapacak olan Psikososyal Müdahale Hizmetleri Ekibi’ne Çerkezköy okullarında görevli rehber öğretmenlerde destekçi olacak. Uzman Psikolojik Danışman Neylan Özdemir ve ekibi 27 Aralık’a depremzedelere psikolojik destek verirken, daha sonra bu görevi Çerkezköy’de görev yapan rehber öğretmenler üstlenecek. Çorlu Rehberlik Araştırma Merkezi ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde yapılan çalışmalar Kızılpınar’da ve ihtiyaç duyulması halinde Van’dan gelen öğrencilerin bulunduğu diğer okullarda da devam edecek. Uzmanların vereceği psikolojik danışmanlık hizmetinde ilk aşamada 119 öğrenci ve velileri faydalanacak.
 
‘ZOR GÜNLERİN İZİNİ BİRLİKTE SİLECEĞİZ’
Dün saat 14.00’da Kızılpınar 125. Yıl İlköğretim Okulu’nda depremzede öğrenci ve velilere destek amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, yapılan çalışmanın büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu çocuklarımız büyük bir felaket yaşadı. Depremin onlarda ne gibi izler bıraktığını bizim anlamamız çok zor. Bu sebeple psikolojik uzman ve rehber öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Onların çocuklarımızla en iyi şekilde ilgilenerek yaşanan acıların etkisini en aza indireceklerine güvenim sonsuz” dedi. İnsanların depremde evlerini, işyerlerini hatta memleketlerini kaybettiğini belirten Başkan Korkmaz, yaşanan zor günlerin izlerini birlikte sileceklerini söyledi. Konuşması esnasında gözyaşlarına hakim olamayan bir veliyi gören Korkmaz, “Şimdi ağlanacak vakit değil. Vakit yaraları sarma vakti. Birlik ve beraberlik vakti. Elbette çok üzüntülüsünüz, acılısınız. Biz de acılarınızı paylaşıyoruz” dedi.
 
‘YAŞANANLARI UNUTTURMALIYIZ’
Çocukların bu süreçte kötü alışkanlıklardan uzak durması için yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler hakkında uzmanların desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Korkmaz, Kızılpınar Belediyesi olarak her zaman Vanlı depremzedelerin yanlarında olduklarını belirtti. Okula giden çocukların belediyece giydirildiğini ve kayıtlarının yapıldığını belirten Korkmaz, şuana kadar yapılan çalışmaların yeterli olmadığını, bundan sonrası için yaşanan kötü günleri unutturmak, bozulan psikolojilerini düzeltmek amacıyla çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. Bu amaçla hiçbir karşılık beklemeden buraya gelerek yardımcı olmak isteyen Uzman Psikolojik Danışman Neylan Özdemir ve ekibini takdir ettiğini belirten Faruk Korkmaz, imkanlarını zorlayarak hiçbir öğrenciyi dışarıda bırakmayan ve hepsini okullara kaydeden milli eğitim müdürlüğü yetkililerine ve okul müdürlerine de teşekkür etti.
 
KARŞILIKSIZ DESTEĞE TEŞEKKÜR ETTİ
Bir Vanlı olarak imkanlarının üzerinde öğrenci alarak özverili çalışmalar yapan öğretmenlere ve okul idarecilerine teşekkür eden AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, “Hiçbir öğrencimiz dışarıda bırakılmadı. Öğretmenlerimiz, yaşanan olumsuzlukların nasıl giderilebileceği konusunda büyük gayret gösterdi” dedi. Konuşmaların ardından uzmanlar, depremzede öğrenciler ve ailelerinin sıkıntılarını dinleyerek onlara destek verdi.
 

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10