Akaryakıt kaçakçılığına 13 tutuklama

Deniz araçlarına Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak verilen akaryakıtı, sahte belgelerle anlaşmalı oldukları bazı akaryakıt istasyonlarında veya tır garajında kamyonetin kasasında kurdukları pompalı s

Çerkezköy 26.12.2011 17:45:00 0
Akaryakıt kaçakçılığına 13 tutuklama
3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI
Akaryakıt kaçakçılarına yönelik çalışmalar yürüten İstanbul İl Jandarma Ekipleri, İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli'nde faaliyet gösteren bir çetenin varlığını tespit etti. Bir yıl boyunca yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından kimlik ve adresleri ile faaliyetleri ortaya çıkarılan çete üyelerine yönelik olarak operasyon kararı alındı. Önceki gün İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ'da bulunan 18 ayrı adrese yönelik olarak sabaha karşı düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, çete lideri N.B.'nin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Ulusal Marker Kontrol Cihazı ile ölçüm yapıldıktan sonra kaçak olduğu tespit edilen 4 ton madeni yağla karıştırılmış akaryakıta da el konuldu. Operasyonda ayrıca, 1 balıkçı teknesi, 1 akaryakıt pompası, 1 GPS cihazı, cep telefonları ile çeşitli belgeler ele geçirildi. Yapılan soruşturmada, zanlıların deniz araçlarına Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak verilen akaryakıtı, sahte belgelerle anlaşmalı oldukları bazı akaryakıt istasyonlarına veya tır garajında kapalı kasa bir kamyonete kurdukları pompalı sistem vasıtasıyla özellikle kamyon ile otobüslere sattıkları tespit edildi. Zanlıların takip edildikleri bir yıl boyunca bu yöntemle 10 milyon liralık haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.
 
13 KİŞİ TUTUKLANDI
İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri sırasında zanlılardan biri serbest bırakılırken adliyeye sevk edilen 14 zanlıdan 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, bir yıldır jandarma ekipleri tarafından takip edilen aynı çetenin 15 üyesinin farklı tarihlerde, 104 ton kaçak akaryakıtla yakalandıkları ve çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklanarak cezaevine konuldukları öğrenildi.
 

Çerkezköy Haber / Sedat KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10