Belen, ‘ruhsatsız çiftlikleri’ sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu soru önergesinde, Marmaraere

Tekirdağ 31.12.2011 02:50:00 0
Belen, ‘ruhsatsız çiftlikleri’ sordu
Marmaraereğlisi Yakuplu Köyü sınırları içerisinde, 100 bin metrekare kapalı alana sahip ve içerinde 100 bin küçükbaş, yaklaşık 10bin büyükbaş hayvan barındıran Angos Hayvancılık şirketine ait olan hayvan çiftliğinin ruhsatsız olduğunu belirten MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, “Anılan çiftlik, Özel İdare tarafından birçok kez para cezası ile cezalandırılmıştır. Ayrıca, 5 kilometre uzaklıktaki 240 bin nüfuslu Çorlu ilçesine söz konusu çiftlikten gelen çok ağır bir koku ilçe halkını rahatsız etmekte ve adeta sokağa çıkamaz hale getirmektedir” dedi.   
 
BAKAN BAYRAKTAR’A SORDU
MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a şu soruları yöneltti: “Ruhsatsız olan bu hayvan çiftliğinin çalışmasına daha ne kadar müsaade edeceksiniz? Söz konusu çiftliğin çevreye yaydığı ağır kokuyu önlemek için nasıl bir önlem almayı düşünüyorsunuz? İlçe halkı bu konudan son derece muzdarip iken, bu konuda hiçbir çalışma yapmayan Bakanlığınıza bağlı il müdürlüğü personeline bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Anılan işletmenin çevreye verdiği zararların önlenmesi için şimdiye kadar Bakanlığınızca ne gibi tedbirler alınmış ya da alınmaktadır?”
 

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10