Rüzgar Elektrik Santral Kurulacak

Çerkezköy Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu dün Ali Ertem başkanlığında yapıldı. Bazı gündem maddelerinin komisyonlara havale edildiği, bazı gündem maddelerinin

Çerkezköy 2.01.2012 18:44:00 0
Rüzgar Elektrik Santral Kurulacak
Çerkezköy Belediye Meclisi 2012 yılının ilk toplantısını dün yaptı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı saat 14.00’da başladı.
 
DEVİR ÜCRETİ KOMİSYONDA
Tüm meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıda kısa bir konuşma yapan Başkan Ertem, tüm meclis üyelerinin ve Çerkezköy halkının yeni yılını kutlayarak, yeni yılda mecliste Çerkezköy yararına kararlar alınmasını temenni etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde “Zabıta Müdürlüğü’nün 27.12.2011 gün ve 6987 sayılı Okul Servis Araçları Devir ücreti” konusundaki talebi görüşülerek oy birliği ile tarife komisyonuna havale edildi.
 
ALTERNATİF RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ PROJESİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de “Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 27.12.2011 gün ve 1478 sayılı Atık su ve evsel katı atık tarifeleri” hakkındaki yazısı görüşülerek ilgili gündem maddesi de oy birliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi. Atık su ve evsel atık tarifeleri ile ilgili gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından “Alternatif Rüzgar Elektrik Santral Projesi” için banka kredisi kullanılması konusunda Başkan Ertem’e yetki verilmesi konusunun görüşülmesine geçildi.
 
“ENERJİYE CİDDİ BİR PARA ÖDÜYORUZ”
Konuyla ilgili bilgi veren belediye Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, bu proje için bir milyon 177 bin euroluk tahmini maliyet hesap edildiğini belirtti. Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ertem de “Belediye olarak suyu enerji ile kullanıyoruz. Bunun karşılığında her ay ciddi bir rakam ödüyoruz. Bunun ortadan kaldırılması için böyle bir çalışmaya girdik. Bu, Trakya’da da bir ilk olacak” dedi.
 
“5 YILDA KENDİNİ AMORTE EDECEK”
Bir senedir üniversiteye konuyla ilgili çalışma yaptırdıklarını ifade eden Ertem “Proje 5 yılda kendisini amorte edebilecek. Bu yatırıma girmek çok uygun. Tesisin ömrü yaklaşık 20 yıl. 20 yıllık yatırımın 5 yılda amorte edilmesi güzel” ifadesini kullandı. Bu projeyi ihale ile hayata geçireceklerini söyleyen Ertem “Bu tip projelere bankalar da sıcak bakıyor. Her ay enerji için para ödüyoruz, bunu krediye kullanacağız ve bu bize ek bir maliyet getirmeyecek. Bütçeyi fazla zorlamayacak şekilde bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Trakya bölgesi de rüzgar enerjisinin kullanımı için çok uygun bir bölge” dedi.
 
231 BİN METREKARE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI YAPILACAK
İlgili gündem maddesinin görüşülüp oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından “Sıcak asfalt-aşınma kaplama yapılması” işi için Ali Ertem’e İller Bankası’ndan kredi kullanma yetkisi verilmesi konusunun görüşülmesine geçildi. Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Öztrak, Hükümet, Şehit Teğmen Akın Akın, Hikmet Uğraş, Fevzipaşa, Fatih, Mimar Sinan, Hayri Batur, Barbaros Caddeleri ile Namık Kemal Bulvarı’nda 231 bin 920 metrekarelik alanda sıcak asfalt çalışması yapılacağını belirtti.
 
BAHARDA START VERİLECEK
Başkan Ertem de 2012 yılında ciddi bir asfaltlama çalışması yapacaklarını ve bu çalışmanın yaklaşık maliyetinin 6.5 milyon TL olduğunu söyledi. Başta Öztrak Caddesi olmak, Çerkezköy’de asfaltlanmayan cadde kalmayacağını belirten Ertem, Barbaros Caddesi’nin de Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi gibi olması için bahar ayında çalışma başlatacaklarını söyledi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Sermet İşcan’ın, 890 ada 3 parseldeki arsasının yol ve otopark alanında kalmasından dolayı yaptığı takas talebi görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edilirken; harç tarifesinde değişiklik yapılması konusu da oy birliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 5 yıllık imar planında değişiklik yapılması konusunun görüşülmesine geçildi.
 
“40 METRE ŞARTI ARANMAYACAK”
Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile İmar komisyonuna havale edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından plan notu değişikliği konusunun görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili meclisi bilgilendiren Başkan Ertem “Emsal belirtilen alanlarda büyük parseller ortaya çıkıyor. Bu da mimari projelerde kısıtlamalar getiriyor. Alınacak kararla birlikte 40 metre şartı aranmayacak. Çekme mesafelerine uymak koşuluyla aynı binalar yapılacak ama binaların boylarında oynamalar yapılabilecek” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
HİSSE SATIŞI KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ilçe sınırları içerisinde münferit yerlerdeki belediye hisselerinin satışı görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından 370 ada 3 parsel ve 858 ada 18 parseldeki belediye hisselerinin satışı oy birliği ile kabul edildi. Hisse satışı ile ilgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından norm kadro değişikliği konusunun görüşülmesine geçildi.
 
MEMUR KADROSU 209’A YÜKSELDİ
Konuyla ilgili bilgi veren Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven, uzman kadrosunda 1, idari personel kadrosunda 6, teknik personel kadrosunda 5, zabıta amiri kadrosunda 1, zabıta komiserliği kadrosunda 3, zabıta memurluğu kadrosunda 18 olmak üzere toplam 34 kadro artışının olduğunu söyledi. Norm kadro sayısının 209’a çıktığını söyleyen Başkan Ertem de, kadroların 101’inin dolu ve 108’inin boş olduğunu belirterek “sürekli işçi kadrosu da 85’ti, 17 artış oldu. Şuanda belediye bünyesinde sürekli işçi olarak 114 çalışan var” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
 
MECLİS TEMMUZ’DA TATİL YAPACAK
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de derece değişikliği konusu görüşülürken ilgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de çalıştırılacak sözleşmeli personel ile ücretinin görüşülmesine geçildi. Personelin ücreti tavan ücret ile taban ücretin ortalaması olarak belirlendi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler ve Yardım Esasları Yönetmeliği görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından meclisin 2012 yılında tatil yapacağı ayın görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmenin ardından meclisin Temmuz ayında tatil yapması oy birliği ile karara bağlandı. Meclis Toplantısının son gündem maddesinde de diğer kuruluşlara yardım yapılması konusu görüşüldü.
 
İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ
Başkan Ertem sosyal yardım ve kurumlar arası dayanışmanın çok önemli olduğunu belirtti. Yapılan görüşmenin ardından ilgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu sona erdi. Belediye meclisi Cuma günü saat 14.00’da yeniden toplanarak komisyona havale edilen konuları görülüp karara bağlayacak.
 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER 


0282 726 91 91
0282 747 65 10