Karaağaç Meclisi, bu yıl da tatil yapmayacak

Karaağaç Belediye Meclisi, 2012 yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nı yaptı. Toplantıda ilgili gündem maddeleri komisyona havale edilirken, Belediye Meclisi 2011’de olduğu gibi 2012 yılında da tatil yapmama karar

Çerkezköy 3.01.2012 18:39:00 0
Karaağaç Meclisi, bu yıl da tatil yapmayacak
Karaağaç Belediyesi Ocak ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumunu dün yaptı.
 
YENİ YILIN İLK TOPLANTISI YAPILDI
Karaağaç Belediyesi Ocak ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı saat 10.00’da başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Şahin Şalğar ve Ensar Şimşek’in “Daha önce dini tesis yeri olan Mimar Sinan Mahallesinde 389 ada 2 parselin talep ve ihtiyaç dolayısıyla yeniden dini tesis yeri olarak ayrılması” talepli önergesi görüşülerek oy birliği ile gündeme eklendi.
 
BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Açılış, yoklamanın, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının bir sonraki gündem maddesinde 659 ada 8 parseldeki Belediye Hissesi ile 455 ada 9 parseldeki şahıs hisselerinin takası görüşüldü. Gamze Gizem Ekmekçi’nin takas talebi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından tam zaman ve kısmi zamanlı sözleşmeli personel ücretlerinin görüşülmesine geçilirken, yapılan görüşmenin ardından ilgili gündem maddesi de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
 
MECLİS 2012’DE TATİL YAPMAYACAK
Bir sonraki gündem maddesinde meclis tatil ayı ile çalışma günlerinin belirlenmesi görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından Karaağaç Meclisi’nin 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da tatil yapmaması karara bağlanırken, meclis çalışma günü de “Salı günü” olarak belirlendi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından “meclis üyeleri ile encümen üyelerinin huzur hakları” ile “belediye başkanı ve vekalet edecek vekilin ödeneği” görüşüldü. Bakanlığın belirlediği ücretleri ödenmesi oy birliği ile kabul edildi. 
 
DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 572/8 parsel, 659/5 parsel, 728/4 parsel, 727/4 parsel, 672/3 parsel, 728/29 parsel, 728/10 parsel, 728/27 parsel ve 728/34 parselde bulunan belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye hisselerinin satışının karara bağlanmasının ardından denetim komisyonu seçimi yapıldı. Gizli oy açık sayımla yapılan seçim sonucunda denetim komisyonuna MHP grubundan Ercan Çelik, Sait Torin seçilirken, DSP Grubu’ndan Şahin Salğar, AK Parti Grubu’ndan Çetin Özhan ve bağımsız olarak da Ahmet Aşar seçildi.
 
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de beldenin sınırları içerisinde bulunan kamu binalarının ihtiyaçlarının karşılanması konusu görüşülerek oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından 600 Ada 4 parselde yapılacak plan tadilatının görüşülmesine geçildi. Karaağaç Eğitim Hizmetleri Vakfı’nın öğrenci yurdu yapmak için kullanacağı alanla ilgili plan tadilatı talebi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Gündemin son maddesinde ise gündeme eklenen dini tesis alanı talebi görüşüldü. İlgili talep de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
 
KARAAĞAÇ İLÇE OLSUN
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Karaağaç’ın ilçe olması için çalışma yapacaklarını belirterek “Bizler de İktidar partisi olarak Karaağaç’ın ilçe olması için İç İşleri Bakanlığına verilecek dilekçeye destek oluyoruz. Belde yönetimi olarak Karaağaç’ın ilçe olması için her konuda yardımcı olacağız. Herkesin Karaağaç için menfaatini ortaya koymasını istiyoruz” dedi.
 
İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ
Yapılan görüşmelerin ardından Karaağaç Belediyesi Ocak ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı. İkinci oturum ise Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.
 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10