“Hayvan kayıtları için 6 ay ek süre”

İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, hayvan üreticilerinin mutlaka hayvanlarını kayıt ettirmesi gerektiğini belirtti.

Bölgede Gündem 3.01.2012 18:41:00 0
“Hayvan kayıtları için 6 ay ek süre”
6 AYLIK EK SÜRE VERİLDİ
2012 yılının ilk meclis toplantısında konuşan İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, hayvanlarını tescil ettirmeyen üreticiler için 6 aylık ek bir süre daha verildiğini ve ek süre ile ilgili Bakanlık yazısının Resmi Gazete’de yayımlandığını belirterek “Hayvan üreticileri mutlaka hayvanlarını kayıt ettirmeli" dedi. İpsala Ziraat Odası ile Bulgaristan'ın Yambol Bal Üreticileri Birliği ile sınır ötesi işbirliği çerçevesinde, "Sınır Ötesi Alan Ekonomisinin Arttırılması" konulu bir proje hazırlığı yaptıklarını ifade eden Başkan Darcan, oda ile Bulgar yetkilileri arasındaki görüşmenin devam ettiğini söyledi.
 
 TARIM SİGORTASI ZORUNLULUĞU
Tarım sigortaları konusunda da çiftçilere uyarılarda bulunan İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, 2012 yılında yürürlüğe giren riskli ürünlerde tarım sigortası yaptırma zorunluluğu olduğunu ve üreticilerin mutlaka ürünlerini sigortalaması gerektiği belirterek “Odamız tarım sigortası yapıyor. Oda olarak çiftçilerimizin her türlü sorununda yanındayız ve onlara yol göstermeye hazırız” dedi.
 

Çerkezköy Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10