Türk Telekom görme engellileri kitapla buluşturdu

Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuarı (GETEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Telefon Kütüphanesi projesi, hayata geçirildi. Telefon Kütüphanesi projesi ile Türk Telekom?

Tekirdağ 4.01.2012 19:55:00 0
Türk Telekom görme engellileri kitapla buluşturdu
‘Bir fark yaratsak yeter, Türkiye’ye değer’ sloganıyla sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiren Türk Telekom, bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuarı (GETEM) iş birliğiyle gerçekleştirilen Telefon Kütüphanesi projesini uygulamaya koydu.
 
ŞİFRE ALANLAR TELEFON KÜTÜPHANESİNDEN YARARLANABİLİYOR
Yüzlerce sesli kitabın, Türk Telekom’un görme engelli müşterilerine ücretsiz olarak sunulduğu uygulamada, 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden hizmet veriliyor. Hizmetten faydalanmak isteyenler, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM’e başvurarak şifre alabiliyor. Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200’den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. Sadece ev telefonları üzerinden faydalanılabilen Telefon Kütüphanesi’nin kullanıcıları, dilediği kitabı seçme, bir sonraki aramada kaldığı yerden devam etme ya da bölümler arasında ileri-geri gidebilme gibi gelişmiş özelliklerden de yararlanabiliyor.
 
TÜRK TELEKOM ENGELLİLERİ UNUTMUYOR
Türk Telekom’un, iletişim teknolojilerinin olanaklarından faydalanarak, ‘tüm toplumun hayata katılması için eşit koşullara sahip olması’ prensibi ile çalıştığını belirten Türk Telekom İl Tekirdağ Müdürü Dilek Çetintaş, “Sağladığımız istihdam, geliştirdiğimiz servis ve ürünlere, sunduğumuz hizmetlerden sosyal sorumluluk projelerine kadar birçok konuda engellilerin topluma eşit koşullarda katılabilmesi için çalışıyoruz” dedi.
 
GÖRME ENGELLİLERE ÖZEL FATURA
Türk Telekom, engelli müşterilerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için bir dizi uygulama gerçekleştiriyor. Türkiye’de eğitim alanında bugüne kadar hayata geçirilen en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Türk Telekom Okulları projesi kapsamında eğitime kazandırılan 76 eğitim binasından biri olan Siirt Türk Telekom İlköğretim Okulu ve İş Okulu’nda engelli öğrencilere yönelik hizmet sunuluyor. Görme engelli müşterileri için Braille alfabesi ile hazırlanmış fatura ve abonelik sözleşmesi hizmeti sunan Türk Telekom, sesli fatura hizmetini de bu kapsamda sağlıyor. Türkiye’de 37 ilde 210 noktada bulunan ankesörlü telefonları, tekerlekli sandalye kullanan müşterilerin rahatlıkla kullanabileceği yükseklikte monte ederek hizmete sunan Türk Telekom, engelli kullanıcılara özel indirimli tarifelerle de hizmet veriyor.

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10