Yüceer, çocuk işçileri sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu yazılı soru önerge

Çerkezköy 7.01.2012 18:59:00 0
Yüceer, çocuk işçileri sordu
PROJELER BAKANLIKÇA DA DESTEKLENDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Çalışan Çocuklar Bölümünün en kötü biçimlerdeki çocuk işçiliğine ve özellikle kız çocukların durumuna önem vererek çocuk işçiliğinin tamamıyla yok edilmesini hedefleyen “Zamana Bağlı Politika ve Program Çerçevesi” adlı bir program geliştirdiğini ifade eden Milletvekili Yüceer, “Program bağlamında, ‘Çocuk İşçiliğine Karşı Toplumsal İşbirliği projesi’, ‘Mevsimlik gezici ve geçici tarım işlerindeki en kötü biçimdeki çocuk işçiliğinin eğitim yoluyla sona erdirilmesi projesi’, ‘Sokakta çalışan çocukların eğitime yönlendirilmesi projesi’ Bakanlıkça destek verilen projeler oldu” dedi.
 
TEKİRDAĞ’DA KAÇ ÇOCUK İŞÇİ VAR?
Candan Yüceer önergesinde Bakan Çelik’e şu soruları yöneltti: “Tekirdağ ilinde “çocuk işçi” statüsünde yer alan kişi sayısı kaçtır? Yukarıda bahsi geçen projelerden, Tekirdağ ilinde kaç çocuk yararlandırılmıştır? Tekirdağ içerisinde bahsi geçen projelerden yararlandırılan çocuk işçilerin toplam çocuk işçilere oranı kaçtır? Tekirdağ ve tüm ülke kapsamında, Bakanlığınızca çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda alınan önlemler var mıdır?
Çerkezköy Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10