Başkan Dalgıç Basın Toplantısında 2011 Yılını Değerlendirdi

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter, Mehmet Özen, Haldun Güler, Sinan Çetiz ve Doç. Dr. Rüya Yılmaz ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir b

Tekirdağ 11.01.2012 19:10:00 0
Başkan Dalgıç Basın Toplantısında 2011 Yılını Değerlendirdi
“TEKİRDAĞ’IN HAFIZASINI OLUŞTURDUK”
Slayt gösterisi eşliğinde müdürlük bazında Tekirdağ Belediyesi'nin 2011 yılı içerisinde yapmış olduğu çalışmaları anlatan Dalgıç, göreve geldiklerinden bu yana her yıl düzenli olarak belediye gelirlerini artırdıklarını belirtti. Tekirdağ Belediyesi'nin artık bir zihniyet değişimine uğradığını dile getiren Başkan Dalgıç, "AKOS projesini hayata geçirdik. Tekirdağ'ın hafızasını oluşturduk. Tüm verileri kayıt altına aldık. Artık her şey kontrolümüz altında. Bu bilgiler ışığında kaynaklarımızı daha verimli kullanabilir hale geldik” dedi.
 
BORÇ 85 MİLYON, ALACAK 11 MİLYON
Belediyenin gelirlerini artırarak giderlerimizi kontrol altına aldıklarını söyleyen Başkan Dalgıç “Bugün itibariyle 85 milyon 684 bin 134,24 TL borcumuz, 11 milyon 906 bin TL de alacağımız var. 70 milyonun üzerinde devraldığımız borçları yapılandırdık ve düzenli olarak ödüyoruz” bilgisini verdi. Altyapı çalışmalarında büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini söyleyen Dalgıç, “10 bin tonluk su deposunu bitirdik ve 5 bin tonluk su deposu yapımında son aşamaya geldik. Tekirdağ için en önemli projelerin belki de başında gelen biyolojik arıtma tesisi için de önemli adımlar attık. Proje ve finansman çalışmalarını tamamladık. 2012 başından itibaren yapım ihalesi aşamasına geçmeyi hedefliyoruz” dedi. 
 
“PROJENİN TAMAMLANMASINA AZ KALDI”
Son dönemlerde en çok tartışılan Muratlı Caddesi'ndeki çalışmalara da değinen Başkan Dalgıç, "İlk kazmayı vurduktan sonra aradan geçen 7 aylık zaman dilimi içerisinde Muratlı Caddesi'nde tüm altyapı çalışmalarını bitirdik ve üstyapı çalışmalarına geçtik. Projenin tamamlanmasına çok kısa bir süre kaldı” bilgisini verdi. Başkan Dalgıç “Bundan sonra da Tekirdağ'ı vatandaşlarla beraber yöneteceğiz. 2012 yılı çalışmalarımızın meyvelerini toplayacağımız yıl olacak" ifadesini kullandı.
 

Çerkezköy Haber / Ahmet KILAVUZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10