CHP’li Köprülü’den, “Kürdistan” önerisine sert tepki

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in Kürdistan’ın kurulması yönündeki önerisine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, konuya ilişkin Başbakan Recep Tayy

Çerkezköy 12.01.2012 18:12:00 0
CHP’li Köprülü’den, “Kürdistan” önerisine sert tepki
“İktidara geldiği günden beri terör olaylarının en fazla arttığı ve en fazla şehit verdiğimiz AK Parti döneminde; Kürt açılımı, Demokratik açılım, hükümet-pkk arasında Oslo’da gerçekleştirilen gizli görüşmeler yetmemiş gibi şimdi de AKP’li bir vekilden Kürdistan’ın kurulması yönünde öneri geldi” diyen Köprülü, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in Kuzey Irak’ta bir haber ajansına yaptığı açıklamada; “Kürdistan’ın kurulmasına Türkiye'nin karşı çıkmaması ve destek vermesini, Irak'ta Kürdistan'ın kurulmasının Türkiye için tehdit edici bir şey olmadığını, Türkiye’nin destek vermesi gerektiğini” savunduğunu belirtti.
 
“BU AÇIKLAMA BÜYÜK BİR TALİHSİZLİK”
Milletvekilinin neye dayanarak Türkiye’nin bağımsızlığına zarar verecek böylesine bir açıklamada bulunduğunu anlayamadığını ifade eden Köprülü “25 yıldır her fırsatta Türkiye’nin önüne getirilen ve sağır sultanın bile duyduğu Türkiye’yi bölme projesi olan Kürdistan planına AK Parti’li milletvekili destek vermiştir. İçi boş açılımlarla sınırda güllerle, alkışlarla pkk’lıları törenlerle karşılayan da AK Parti hükümetinin ta kendisidir. O bölgede terör örgütünün eğitim gürdüğü bilinmekteyken, düzenledikleri saldırılarda onlarca askerimiz şehit düşmüşken ve sınır ötesi operasyonlar yapılmışken böylesi bir açıklama büyük bir talihsizliktir” dedi. 
 
“BU AÇIKLAMA PARTİNİZİN POLİTİKASI MI?”
Köprülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şu soruları yöneltti: “AK Parti’li vekilin bu açıklamaları partinizin Kürt politikası mıdır? Siz de Kuzey Irak’ta bağımsız bir Kürdistan devletine sıcak bakıyor musunuz? Bu milletvekilinin yapmış olduğu açıklamaları siz de destekliyor musunuz? Eğer desteklemiyorsanız bu açıklamalarından dolayı milletvekili hakkında partinizce bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?”
 
CUMA İÇTEN’İN AÇIKLAMASI
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, yaptığı açıklamada Kürdistan’ın kurulmasına Türkiye’nin karşı çıkmaması ve destek vermesi gerektiğini belirterek “pkk'ya katılan çocuklar benim canım, ciğerim. Benim akrabam. Birilerinin dayısının oğlu, birilerinin amcasının oğlu. En önemlisi bu çocuklar bu toprakların çocukları. Şu anda 2002'den sonra dağa çıkacak hiçbir sebep kalmamıştır. Cumhuriyet tarihinden 2002'ye kadar dağa çıkacak belki bir sürü sebep vardır. Çünkü birileri gelmiş namusumuza da el atmış, şerefimize de el atmış, onurumuza el atmış. Birileri bunun yüzünden çıkmış o kirli dünyaya karşı bir duruş sergilemiş. Ben ona bir şey demem. Irak'ta bir Kürdistan'ın kurulması Türkiye’nin için ne tehdit edici bir şeydir, ne de Türkiye bundan rahatsız olmalı. Tam aksine Türkiye bence bunu desteklemesi gerekiyor. Çünkü bu Türkiye'yi rahatsız edecek bir durum değil. Biz Suriye, Irak ve İran'daki Kürtler gibi değiliz. Edirne'de, Karadeniz'de Kürtler var. Biz istesek bile ayrılamayız” demişti.
 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER 


0282 726 91 91
0282 747 65 10