Asırlık dayanışma ölümle son buldu

Tekirdağ’da uzun yıllardır babadan kalma eski tarihi bir evde kader birliği yaparak zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Hatice Özdemir (69) ve Mukadder Özdemir (71), adlı kız kardeşlerden Mukadder Özdemir??

Tekirdağ 12.01.2012 19:00:00 0
Asırlık dayanışma ölümle son buldu
EVDE HAYATINI KAYBETTİ
Tekirdağ Soğukkuyu Mahallesi’nde babadan kalma tarihi bir evde yıllardır kader birliği yaparak yaşayan iki kız kardeşten Mukadder Özdemir gece yaşlılığa bağlı olarak aniden rahatsızlanıp hayatını kaybedince beraber yıllardır hayatı paylaştığı kız kardeşi Hatice Özdemir çaresizlik içinde kader arkadaşının ölümünü seyretti, sabah da komşuların fark etmesi üzerine polise haber verildi. Edinilen bilgiye göre eve giren polis ekipleri, 71 yaşındaki Mukadder Özdemir’in cansız bedeni yerde yatarken, kardeşi 69 yaşındaki kardeşi Hatice Özdemir’i de kardeşinin başında ağlarken buldu. Olay yerine çağrılan Tekirdağ Belediyesi doktoru tarafından kontrol edilen Mukadder Özdemir’in cesedi cenaze aracına alınarak morga kaldırılırdı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın talimatı ile hayatta kalan gözü yaşlı kız kardeş Mukadder Özdemir de Polisevi’ne alınarak gerekli tedavileri yapıldı. Özdemir’in kötü vaziyette olan evde yaşamasının doğru olmadığı kanaatine varılarak huzur evine yerleştirilmesi için gerekli girişimlerde bulunulduğu belirtildi.
 
TOPRAĞA VERİLDİ

Evinde ölü bulunan Mukadder Özdemir için ertesi gün Tekirdağ merkezdeki Orta Camiinde 15 kişilik bir cemaatle cenaze namazı kılınması yürekleri burktu. Yetkililer hayatta kalan kız kardeşin hayatını daha uygun ve daha rahat sürdürebilmesi için seferber oldu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10