Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu 2’nci toplantısını gerçekleştirdi

Tekirdağ İl Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 2. Toplantısı, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirildi.

25.04.2024 10:18:00 0
Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu 2’nci toplantısını gerçekleştirdi

Toplantıda konuşan Vali Soytürk, “Benim tecrübem, uyuşturucu alışkanlık haline geldikten, müptelası olunduktan sonra sonuçları hem çok pahalı oluyor, hem çok uzun süre alıyor. Çok yıpratıcı bir süreç oluyor. Hiç bulaşmadan çözmek en doğrusu” dedi. 

 

Süleymanpaşa Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Soytürk’ün yanı sıra; Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Başsavcı Vekili Uğur Özcan, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Saray Kaymakamı Refik Özsoy, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin ve Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Üyeleri katıldı.

 

“ÇOKÇA ÇALIŞTIĞIMIZ KONULARDAN BİR TANESİ”

 

Toplantıda bağımlılıkla mücadele ile ilgili ilimizde yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu. Toplantıda konuşan Vali Soytürk, “Bağımlılıkla mücadele deyince ilk olarak akla uyuşturucu ile mücadele geliyor. Uyuşturucu ile mücadele ile ilgili çok ciddi çalışmalar var. İçişleri Bakanımızın da çok ehemmiyet verdiği konulardan bir tanesi. Devletimizin önem verdiği ama son zamanlarda çıtayı birkaç tık yukarıya çıkardığımız ve çokça çalıştığımız konulardan bir tanesi” dedi. 

 

“HİÇ BULAŞMADAN ÇÖZMEK EN DOĞRUSU”

 

Uyuşturucu ile mücadelenin asayiş bakımından emniyetin, jandarmanın, sahil güvenliğin işi olduğunu ancak sadece onlara bırakılacak bir konu olmadığını vurgulayan Soytürk, “Herkesin, her kurumun ucundan tutması gereken bir konu, bilhassa ailelerin. Benim tecrübem, uyuşturucu alışkanlık haline geldikten, müptelası olunduktan sonra sonuçları hem çok pahalı oluyor, hem çok uzun süre alıyor. Çok yıpratıcı bir süreç oluyor. Hiç bulaşmadan çözmek en doğrusu. Bu konuyla ilgili bütün kurumlar el birliğiyle kendilerine ne düşüyorsa gerekeni yapacaktır. Çünkü bunlar bizim gençlerimiz, yarınki geleceklerimiz, onlar ne kadar sağlıklı ne kadar bu alışkanlıklardan uzak olursa ülkemizde o kadar güvende olacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Semih SARMA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10