Bakan Işıkhan: Ülkemizin gücü yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kapaklı’ya geldi.

Kapaklı 27.03.2024 19:10:00 0
Bakan Işıkhan: Ülkemizin gücü yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor

 

Kapaklı Pınar Bulvarı’nda esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Işıkhan Kapaklı Belediyesi’nde iş insanlarıyla buluştu. Tekirdağ’ın büyük bir potansiyelinin olduğunu ifade eden Bakan Işıkhan,” Ülkemizin gücü büyük ölçüde yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor. Kalkınma yerelden başlar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarımızın da o derece güçlü olacağına inanıyoruz” dedi. 

Saat 15.30’da Kapaklı’ya gelen Bakan Vedat Işıkhan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i ziyaret ettikten sonra seçim otobüsü ile Kapaklı Pınar Bulvarı’nda esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Bakan Işıkhan’a ziyaretlerinde AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Çiğdem Koncagül, Göktan Diktaş, AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve partililer eşlik etti. 

 


HER ZAMAN DESTEK OLDULAR 


Saat 17.00’de ise Bakan Vedat Işıkhan Kapaklı Belediyesi’nde toplantı salonunda iş insanlarıyla buluştu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ 2019 yılında çok ciddi bir teveccüh ile, halkımızın verdiği destekle Kapaklı’da bir değişimin başlangıcını yaptık. Malumunuz olduğu üzere bu dönem hem pandemi hem deprem gibi birçok konu bizi meşgul etmesine rağmen devletimizin desteğini hep gördük. AK Parti Tekirdağ İl eski Başkanımız olan Milletvekilimiz Mestan Özcan, Milletvekillerimiz, Bakanlarımız ne zaman gidip kapılarını çalsak, hep yanlarımızda oldu. Yeni ilçe olmamız hasebiyle devlet yatırımlarında önemli destek verdiler. Kapaklı’nın gelişimine onların da çok ciddi katkıları oldu. Yıldızkent Köprülü Kavşağı’nı size takdim etmiştim, altından geçtik” dedi. 

 


TEKİRDAĞ’IN ANAHTARINI TAKDİM EDECEĞİZ 


Çetin, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat şehir hastanesinin açılışında trafik sorunundan bahsetmiştim. Bölgenin çok ciddi bir trafik sorunu olduğunu belirtip, ‘desteğinizi istiyoruz’ demiştim. Cumhurbaşkanımız talimat verdi, çok kısa zamanda, 9 ay gibi bir sürede yine bir devlet yatırımını Kapaklı’ya kazandırmış olduk. Önümüzde yerel seçim var, hepimizin bildiği gibi Tekirdağ’da talihsiz bir büyükşehir ile yönetiliyoruz, beklenen hizmetleri alamıyoruz. Sizlerin desteği vatandaşlarımızın da teveccühüyle, Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel ile birlikte 11 ilçemizde elde edeceğimiz başarılarla bu dönem inşallah Tekirdağ’ın anahtarını Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etmek istiyoruz” diye konuştu. 


HER ALANDA GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ 


Çetin’in ardından konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “ Neredeyse her gün bir başka ilimizde vatandaşlarımızla milletimizle bir araya gelmeye devam ediyoruz. Rabbim güç verdikçe vatanımızın her karış toprağını adım adım gezmeye; 81 il ve 922 ilçemizin tamamını Türkiye Yüzyılı’na hazırlamaya devam edeceğiz.Tekirdağ, gerek tarımı, gerek sanayisi, endüstrisi, ticaretiyle hem ülkemiz hem de dünya için büyük önem taşıyan şehirlerimiz arasında yer almaktadır. Binlerce yıldır, medeniyetlere ev sahipliği yapmış, üretimin alın terinin yurdu olmuş bir yer. Maşallah Tekirdağ’ın büyük bir potansiyel var, Tekirdağlılarda muazzam bir dinamizm var. Bu noktada sizlerin fikirleri ve önerileri bizler için, şehri yönetenler için çok önemli.  Bizler; Devlet millet el ele yürümenin, ülkemizi ve milletimizi birlikte büyütmenin en güzel örneklerinden birisini inşallah Tekirdağ’da siz kardeşlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Çalışma hayatından sosyal güvenliğe kadar inisiyatif aldığımız her konuda her daim sizlerle istişareyi, iletişimi, diyaloğu ön planda tutmaya gayret edeceğiz. Birlik ve beraberlik ruhuyla, başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak her alanda geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. 

 


ÜÇ KATINA ÇIKARDIK 


2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4.5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduğunu kaydeden Işıkhan, “ Dolar bazında milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Kişi başına düşen Milli Gelir de, 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü. Bu hafta 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puan düşerek yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi. Hem kadın, hem genç, hem de genelde toplam istihdam oranı ve işgücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu yüzyılı; emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız inşallah. Biliyorsunuz muhalefetin aklına milletimiz seçimden seçime geliyor. Biz ise her daim imkanlarımız ölçüsünde, milletimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı emekli ve ölüm aylığı hak sahiplerine banka promosyonunu 2017’de biz başlattık. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Bayramlarda emeklilerimize bayram ikramiyesi uygulamasını da biz başlattık. Bu yıl ikramiyeyi yüzde 50 artırdık. Emeklilerimize bu dönemde Banka Promosyon tutarlarını kamu bankalarında 2 katına çıkardık.  Vatandaşlarımızın dünyanın en ileri seviyesinde sağlık hizmeti almasının arkasında da önemli bir harcama var. AK Parti döneminde, SGK tarafından ödenen ilaç sayısını 3 katına çıkardık. Geçtiğimiz 1 yılda Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan sağlık ve ilaç harcaması tam tamına 553 milyar lira oldu. Bu çok ciddi bir rakam. Emekli aylıklarına ödediğimiz tutarın yarısına yakınını ayrıca sağlık harcamaları ve sağlık hizmetleri için ödüyoruz” açıklamasında bulundu. 

 


TEKİRDAĞ’IN KAYBEDECEK BEŞ YILI DAHA YOK 


SGK tarafından son bir yılda 206 milyar lira teşvik ve destek ödemesi yapıldığını kaydeden Işıkhan, “ Son 5 yılda yaşadığımız Pandemiyi, bölgemizdeki savaşları ve asrın felaketini dikkate aldığımızda, vatandaşlarımızı asla mağdur etmeden hizmetlerimize kesintisiz devam edebildiğimizi, bu güçte bir devlet olduğumuzu görüyorsunuz. Ülkemizin gücü büyük ölçüde yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor. Kalkınma yerelden başlar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarımızın da o derece güçlü olacağına inanıyoruz. Çünkü şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki; gelişim, ilerleme ve kalkınma yerelden başlar. Bildiğiniz gibi ülkemizin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim vizyonu da belediyecilikten geliyor. Şu an “dünya beşten büyüktür” diyerek sadece Türkiye’nin geleceğini değil aynı zamanda dünyanın geleceğini de inşa etme gayretinde olan liderimizin 40 yıllık başarı hikayesinin; belediyecilikle, yerel yönetimler vizyonuyla başladığını unutmamalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde AK Parti, ülkemizde belediyecilik anlayışını değiştirmiş, milletimizi gerçek belediyecilikle hizmet sunmaya devam etmiştir. Aziz milletimiz “yaparsa AK Parti yapar, Erdoğan yapar!” diyerek bu hakikati, bu güveni ortaya koymaktadır. İnşallah 31 Mart’ta Kapaklı da, Tekirdağ da gerçek belediyecilikle yola devam edecek. Cüneyt Yüksel Başkanımız Tekirdağ ile özdeşleşmiş, bu şehre emek vermiş bir kardeşimiz. Tekirdağ’ın da bu kez görevi AK Belediyecilik Vizyonu ile Cüneyt Başkanımıza vereceğine inanıyorum. Zira; Tekirdağ’ın kaybedecek bir 5 yılı daha yok” dedi. 

 


EZBERLERİ BOZUP BU DURUMU SORGULAMAMIZ GEREKİYOR 


Tekirdağ’ın şehircilik ve belediyecilik kulvarında çok geride kaldığını ifade eden Bakan Işıkhan;” Cüneyt başkanımızın projeleri; Tekirdağ için çok önemli projeler. Kapaklı’da da örnek bir belediyecilik ortaya koyan Mustafa Çetin başkanımız inşallah daha iyi hizmetlerle Kapaklı’da gerçek belediyecilikle yola devam edecek. Ayrıca Tekirdağ’ın sanayisinin ve ekonomisinin dünya ile mücadele edebilecek düzeye gelmesi için yaptığı çalışmaları, projeleri de yakından izliyorum.  Artık ezberleri bozup bu durumu sorgulamamız gerekiyor. Büyük bir potansiyeli boşa harcamayalım. Bu şehre çalışan, üreten ve şehri geliştiren yönetimler ve yöneticiler gerekiyor. İnşallah 1 Nisan sabahından itibaren Tekirdağ’ımız da, Kapaklı da Cumhur İttifakı çatısı altında daha büyük projelerle  daha yeni icraatlarla doğru ilerlemeye devam edeceğine yürekten inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın  işaret ettiği Türkiye Yüzyılı’na da öncülük edecektir, bundan eminiz. Bu vesileyle Tekirdağ’ın, Kapaklı’nın siz  emektarlarıyla bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade ediyor; hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10