Bilim fuarında 15 proje görücüye çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında projeleri kabul gören Çerkezköy Müjgan -Serkan Karagöz Ortaokulu’nun 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Çerkezköy 9.05.2024 13:27:00 0
Bilim fuarında 15 proje görücüye çıktı

 

 15 danışman öğretmen ve 55 öğrencinin 15 projesi fuarda görücüye çıkarken, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve katılımcılar tüm stantları teker teker gezerek öğrencilerden projeleri ile ilgili bilgi aldı.

 



Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, Hayırseverler Müjgan - Serkan Karagöz, Seval Çetin, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. 


ÜRETEN GENÇLER YETİŞTİRMEK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR 


Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Ayhan Goral konuşma gerçekleştirdi. Goral, “ Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Müjgan-Serkan Karagöz Ortaokulu olarak sadece tüketen değil aynı zamanda üreten gençler yetiştirmek birinci önceliğimizdir” dedi. 

 


15 PROJE YER ALIYOR 


Goral,” Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda toplam 15 proje 55 öğrencimiz, 15 danışman öğretmenin özverili çalışması sonucu ortaya çıkmıştır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşmalara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımızın her biri gelecekte birer bilim insanı olmak için ilk adımlarını atmışlardır. Sevgili öğrenciler, biliniz ki yeryüzünde hiçbir icat kendiliğinden var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarımızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

 


SON DERECE GURURLUYUZ 


Programda konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Bizler sadece sizin akademik alanda ilerlemenizi yeterli bulmuyoruz. Projelerle, sosyal etkinliklerle, sportif başarılarla yani eğitimin ilişkili olduğu bütün alanlarda başarılı olmanızı istiyoruz. Müjgan - Serkan Karagöz Ortaokulumuz bu yıl özellikle spor alanında çok büyük başarılara imza atmıştır. Sizleri kutluyorum. Bugün de TUBİTAK 4006 Bilim fuarını okulumuzun ilk defa gerçekleştirmesinden dolayı da son derece gururluyuz. 

 

 

Emimin ki devletimizin katkıları, hayırseverlerimizin destekleriyle inşallah okulumuz bundan sonraki süreçte adından çok daha fazla söz ettirecektir. Bilim fuarının hayırlı olmasını diliyorum. Tüm çalışmalarda öğretmen ve öğrencilere başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve katılımcılar projeleri inceledi ve öğrencilerden bilgiler aldı. 


Haber/Faik Onur KAYA


0282 747 65 10