Çerkezköy Halk Ekmek tesisi Manisa’ya örnek olacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama Çerkezköy Belediye Başkanı ahap Akay’ı makamında ziyaret etti.

Çerkezköy 10.05.2024 16:06:00 0
Çerkezköy Halk Ekmek tesisi Manisa’ya örnek olacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama ve beraberindeki heyet ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette heyet Çerkezköy Halk Ekmek fabrikasını inceleyerek kurulum süreci hakkında bilgi sahibi oldular. 

 

 

Ziyarette konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, memleketlerinde vatandaşları ucuz ekmek ile buluşturmak istediklerini belirtti. Zeyrek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanımız Özgen Nama, sizlerin Çerkezköy’de modern bir Halk Ekmek fabrikası kurduğunuzu söyledi. Biz de hem Çerkezköy Halk Ekmek fabrikanızı görmek hem de sizden fabrikanın kurulum süreci hakkında bilgi almak için ziyarette bulunmak istedik” dedi. Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, heyete Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş. ile ilgili kısa bir sunum yaptı.

 

 

4 TEMMUZ 2022’DE YER TESLİMİ YAPILDI 

 

İlk olarak İstanbul ve Eskişehir’de Halk Ekmek tesislerine inceleme ziyaretlerinde bulunduklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sağlıklı, kaliteli ve ucuz ekmek üretmek hedefiyle yola çıkılan halk ekmek fırınımızın gerekli Ar-Ge çalışmaları yaptıktan sonra toplam inşaat alanı 2 bin 560 m2 olan ekmek üretim tesisimizin yer seçimini yaptık. Proje aşamasında İstanbul Halk Ekmek ve Eskişehir Halk Ekmek tesislerinde incelemeler gerçekleştirdik. Proje çalışmalarımız neticesinde 100-120 bin ekmek üretim kapasiteli 2 adet yarı otomatik tünel fırın koyulabilecek, yan ürünler üretilebilecek bir tesisin projesini ortaya çıkardık. Halk Ekmek fabrikasının ihalesinin 31 Mayıs 2022 tarihinde yaptık. 4 Temmuz 2022 tarihinde yer teslimi yapıldı. Yaklaşık 7 ay sürede inşaat çalışmaları tamamlandı. Üretim tesisimizde bulunan makinaların kurulumuna 13 Şubat 2023 tarihinde başladık ve kurulumu 13 Mart 2023 tarihinde tamamladık. İlk üretim deneme işlemimizi 21 Mart 2023 tarihinde yaptık. 27 Mart 2023 tarihinde tek vardiyada günlük 8 bin 500 adet ekmek üretimi ile 8 farklı noktada konumlandırdığımız Halk Ekmek büfelerimizde satışlarımıza başladık. Ramazan Ayı süresince de Halk Ekmek fabrikamızda pide üretimi de yaparak Halk Ekmek büfelerimizde satışa sunduk” dedi. 

 

 

FABRİKADA İNCELEMEDE BULUNDULAR

 

Akay, “Bugün 2 vardiyada günlük yaklaşık 40 bin adet ekmek üreterek kentimiz genelinde 15 farklı noktada tasarımı tamamen Belediyemize ait olan Halk Ekmek büfelerimizde vatandaşlarımızı ucuz ve sağlıklı ekmek ile buluşturmaya devam ediyoruz. İhtiyaç halinde Halk Ekmek fabrikamızda, günlük 50 bin adet ekmek üretimi yapabilecek konumdayız” dedi. Akay’ın konuşmasının ardından heyet Halk Ekmek Fabrikası’nda incelemelerde bulunuldu.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 747 65 10