Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti

Dolandırıcılar, vatandaşları kandırarak haksız kazanç elde etmek için yöntemlerine her geçen gün yenilerini ekliyor.

Çerkezköy 6.05.2024 17:18:00 0
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti

Bazı kişilerin sosyal medya hesaplarını çalan dolandırıcılar, çaldıkları hesap üzerinden vatandaşlara “Sosyal Yardımlaşma Tasarruf Fonundan her ay düzenli olarak 5 bin 530 lira hesabınıza yatacak” mesajı gönderen dolandırıcılar, sonrasında da o kişileri kendi telefonlarından arayarak kandırmaya çalışıyor. 

 

HEDEFİNE ULAŞAMAYINCA TELEFONU KAPATTI

 

Çerkezköy’de Ş. İ. adlı vatandaşın sosyal medya hesaplarını çalan bir dolandırıcı Ş. İ.’nin ortak arkadaşları arasında bulunan gazeteci Gökhan Teker’e sosyal medya üzerinden ‘ Sosyal Yardımlaşma tarafından herkese 5 bin 330 TL veriyorlar. Sen aldın mı ?’ mesajını attı. Ş. İ.'nin sosyal medyasının çalındığını anlayan gazeteci Gökhan Teker dolandırıcı ile konuşarak dolandırıcıların maskesini düşürmek için telefon numarasını paylaştı.

 

 

MASKESİ DÜŞTÜ 

 

Kendisi ile irtibata geçen kişinin ‘ kayıt işlemleri için arkadaşlar sizi bu numaradan arayacak’ cevabının ardından dolandırıcılar 0507 117 18 43 numaralı telefondan kısa süre içinde Teker’e ulaştı. Gazeteci Gökhan Teker’i arayan dolandırıcı, devlet kurumlarının adını kullanarak 12 ay boyunca aylık 5 bin 530 TL geri ödemesiz yardım yapılacağını söyledi. Teker’in telefon bankacılığına giriş ve çıkış yapmasını isteyen dolandırıcı, sonrasında da bazı kodları sorarak, kişinin banka hesaplarına ulaşmaya çalıştı.  Gazeteci Gökhan Teker’e ‘ödeme talimatı gönderebilmem adına 6 haneli şifreyi tuşlayın’ diyen dolandırıcı, sonrasında Teker’den şifreyi sesli bir şekilde okumasını istedi. Teker’in ‘Ben gazeteciyim. Ş. İ.’nin hesabını çaldığınızı biliyorum. Bu konuşmaların hepsini kayıt altına alıyorum’ demesiyle birlikte hedefine ulaşamayan dolandırıcı telefonu kapattı. 

 

 

 

UYARIDA BULUNDULAR 

 

Vatandaşları dolandırıcılık yöntemleri karşısında uyaran gazeteci Gökhan Teker, “Halkımızın mağdur olmaması için bu kaydı yaptık. Siz siz olun böyle tuzaklara düşmeyiniz” dedi.  Uzmanlar, vatandaşların tanımadıkları numaradan gelen mesajda gelen linke tıklamamaları, telefonlarına gelen şifre ve TC numaralarını kimseyle paylaşmamaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 747 65 10