Ergene Velimeşespor’dan önemli galibiyet

TFF 3. Lig 2. Grup’un 24. hafta mücadelesinde Efeler 09 SFK, kendi evinde Ergene Velimeşespor’a konuk oldu.

Ergene 20.03.2024 11:55:00 0
Ergene Velimeşespor’dan önemli galibiyet

 

Rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Ergene Velimeşespor karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılarak alt sıralardan kurtulma adına önemli bir galibiyete imza attı. Efeler 39 puanda kalarak play-off yarışında yara alırken, Ergene Velimeşespor ise puanını 25 yaptı. 

İncirliova Ahmet Yaşar Kocabıyık Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Sinan Dereci yönetti. Dereci’nin yardımcılıklarını ise Ali Rıza Öztürk ve Abdullah Maden yaptı. Efeler 09 SFK karşılaşmaya Kemal - Berkan, Furkan Külekçi, Ömer (Dk. 46 Tayyip), Murat (Dk. 73 Furkan Tuşik), Sabutay, Polat (Dk. 73 Uğur), Burak, Atakan, Tuğay, Hakan Can (Dk. 73 Alpay) kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Ergene Velimeşespor ise Boğaçhan - Burak, Safa, İbrahim Hırçın, Mete, Yusuf (Dk. 73 Adem), Mert Er, Mertcan (Dk. 73 Şevki), İbrahim Fatih, Mert Efe (Dk. 77 Kerem), Kadir (Dk. 90 Kemal) ilk onbiri ile çıktı. 

 


İLK DEVREDEN İKİ GOL ÇIKTI 


Karşılaşmaya her iki takımda galibiyet parolası ile çıkarken, ilerleyen bölümlere doğru Ergene Velimeşespor oyunda hakimiyeti tamamen eline aldı. Sağlı sollu ataklarla rakip kalede etkili olan Ergene Velimeşespor 40’ıncı dakikada İbrahim’in golüyle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte rahatlayan Ergene Velimeşespor golden üç dakikada sonra Mertcan’ın golüyle de farkı da ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ilk devre Ergene Velimeşespor’un iki farklı üstünlüğü ile sonuçlandı. 


GALİBİYET İLE AYRILDI 


İlk devreyi mağlup kapatan ev sahibi ekip Efeler 09 karşılaşmanın ikinci devresinde ataklarını sıklaştırdı. 52’inci dakikada Burak ceza sahası dışından sert bir vuruş gerçekleştirerek karşılaşmada farkı da bire indirdi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın kalan dakikalarında Ergene Velimeşespor skoru korumak için var gücüyle mücadele etti. Ergene Velimeşespor’da son dakikalarda Safa çift sarıdan kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Ergene Velimeşespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Ergene Velimeşespor alt sıralardan kurtulma adına önemli galibiyet elde ederken, Efeler ise 39 puanda kalarak play-off yarışında ağır yara aldı. 


Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10