Geleceğin tasarımcılarından göz kamaştıran defile

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğrencilerinin tasarlayarak diktiği birbirinden özel kıyafetler düzenlenen Kostüm Defilesinde beğeniye sunuldu.

Tekirdağ 4.05.2024 16:02:00 0
Geleceğin tasarımcılarından göz kamaştıran defile

Cuma günü saat 14.30’da Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen defile, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. 

 

KIYAFETLERİ 5 AYDA TAMAMLADILAR 

 

 

Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğretmeni Meryem Öztaş “Alanımız 11. sınıf öğrencilerinin hazırladığı kostüm defilesine hoş geldiniz. Öğrencilerimizin tasarım aşamasından dikim aşamasına kadar 5 aylık bir süreçte, titizlikle ve heyecanla çalıştıkları bu kostümleri sizlere sunuyor olmaktan çok mutluyuz” dedi. 

 

 

GİRİŞİMCİLİK BİLİNCİ VE BECERİSİNİ KAZANDIRMAK DA AMAÇLANIYOR 

 

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı hakkında bilgi veren Öztaş, “Alanımız 5 alan öğretmeni ile 4 derslik ve 2 uygulama atölyesinde, "Giysi Kalıp Tasarımı ve Üretimi" dalında toplam 115 öğrenciye eğitim veriyor. Müfredat rehberliğinde hazırlanan yıllık planlarımıza göre verdiğimiz mesleki eğitimde kalite, bir meslek lisesi olarak bizim için çok önemli ve önceliklidir. Öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmanın yanında global dünyanın gereklerinden biri olan girişimcilik bilinci ve becerisini kazandırmak amaçlarımız arasında. Bu sebeple ders kazanımlarımıza ilaveten projeler de yapıyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

 

 

“OKULUMUZUN ETWİNNİNG OKULU OLMASINDAN ONUR DUYUYORUZ”

 

Öztaş, “Özellikle Avrupa Birliği projelerinden biri olan eTwinning projeleri kapsamında son 4 yılda katıldığımız 7 projeden 4 Ulusal ve 1 Avrupa olmak üzere toplam 5 Kalite Etiketi ödülü almaya hak kazandık. eTwinning'de Avrupa Kalite Etiketinin uluslararası ortaklarla çalışıldığını ve Avrupa okullarıyla iletişim kurulduğunu ifade etmesi çok değerlidir. Ayrıca aldığımız bu kalite etiketleri sonucunda 2023 yılında "eTwinning Okulu" olmaya hak kazandık. Etwinning Okulu Ödülü, Avrupa düzeyinde, eTwinning için rol model olan, faaliyetleri ile diğer Avrupa okullarına ilham kaynağı olan, iyi uygulamaları ve iş birlikçi yaklaşımları ile öncü okullara verilen bir etikettir. Bu anlamda okulumuzun eTwinning okulu olmasından onur duyuyoruz” şeklinde konuştu. 

 

 

SAİNT MİCHEL KUMAŞ ÇARŞISINI ZİYARET ETTİLER

 

Diğer bir proje türü olan Erasmus projeleri kapsamında Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Alanı olarak Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2021-2027 Dönemi Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında başvurdukları proje ile konsorsiyum üyesi seçildiklerini dile getiren Öztaş, “Moda Tasarım Alanımızdan 3 öğrenci ve 1 refakatçi öğretmen, eTwinning projelerinden tanıştıkları Fransa ortaklarının daveti üzerine “Paris Lycee Louise Michel Fashion School 'da 14 gün Avrupalı akranlarıyla birlikte uygulamalı atölye derslerine katıldılar ve Paris'te alan gezileri gerçekleştirdiler. Bu kapsamda Paris’teki modacıların uğrak noktası olan Saint Michel kumaş çarşısını ziyaret ettiler. Dünyanın yeni eko trendi olan Sürdürülebilir Moda konusunda başlangıç noktası olan Paris'in 8 ana noktasından atık giysi toplayan geri dönüşüm tesisini ve bu tesisin ileri dönüşüm tasarım ofisini ziyaret ederek, gözlem yaptılar” diye konuştu. 

 

 

 

 

1 HAFTALIK KURSA KATILACAKLAR 

 

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğretmeni Meryem Öztaş, “Bu yıl da İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Konsorsiyum Üyeliği kapsamında verdiğimiz proje ile 2 öğretmenimiz, personel hareketliliği ile Barcelona'da dünyanın sayılı tekstil otoritelerinden biri olan Texfor Tekstil Konfederasyonunda ‘Sürdürülebilir Moda'da Tedarik Süreçleri’ konusunda 1 haftalık kursa katılacak. Bu vesileyle bu projelere bizi yönlendiren ve her aşamasında destek veren Okul Müdürümüz Sayın Tuğrul Selimoğlu’na alan öğretmen ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederim. Hedefimiz, gelecek yıllarda da bu projeler ışığında mesleki eğitim kalitemizi katlayarak arttırmaktır. Amacımız alanımızdaki gelişmeleri AB proje fırsatları vasıtasıyla Avrupa düzeyinde, yerinde ve kaynağında gözlemlemek, alan öğretimimize entegre etmek, dolayısıyla mesleki eğitim kalitemizi arttırmak” dedi.  

 

 

KOSTÜMÜNÜ TAŞIDIKLARI KARAKTERİ CANLANDIRDILAR 

 

Öztaş’ın konuşmasının ardından Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğrencileri tarafından yaklaşık 5 aylık bir sürede Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğretmenleri Meryem Öztaş ve Sinem Tuna’nın katkılarıyla hazırlanan kostümler sırasıyla defilede beğeniye sunuldu. Kostümünü tasarladıkları karaktere özgü şarkıyla sahneye çıkan öğrenciler, aynı zamanda kostümünü taşıdığı karakteri canlandırdı. Büyük emekle hazırlanan defile, beğeniyle izlendi. Düzenlenen defileye; Okul Müdürü Tuğrul Selimoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 747 65 10