Haber’den Başkan Akay’a hayırlı olsun ziyareti

Çerkezköy Haber ve Marmara Haber ailesi,31 Mart yerel seçimlerinde 3.kez Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Vahap Akay’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

7.05.2024 16:14:00 0
Haber’den Başkan Akay’a hayırlı olsun ziyareti

31 Mart’ta yapılan seçimlerde Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen Vahap Akay'a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.

TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetesi imtiyaz sahibi gazeteci Şaban Kardeş ve gazete çalışanları, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gazeteci Şaban Kardeş, Akay’a yeni döneminde başarılar dilerken, Akay da ziyaretten ötürü gazetecilere teşekkür etti. 

 

“KURBAN BAYRAMINA KADAR YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ” 

 

Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı yanında hayata geçirecekleri kent ormanında çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kent Ormanını toparlamaya çalışıyoruz. Bu bölgede asfalt programımız var. Kent Ormanını, Kurban Bayramı’na kadar yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

 

“ALTYAPI İŞLERİMİZ OLACAK”

 

Akay, “Çerkezköy’de otopark, paralel parklanma, asbest boruların değişmesi gibi birçok problem var. Fevzipaşa Mahallesi’nde 91 sokak ve 4 ana caddeyi komple kazacağız. Ayrıca Gazi Osman Paşa Mahallesi’nin yarısı da kazılacak. Bu dönemde altyapı ve yine kazı işimiz olacak. Hedeflerimiz arasında Turgut Özal Caddesi’ni de açmak var. TIR trafiğini ve servis trafiğini ortadan kaldırmak istiyoruz. Hızlı trenin devreye girmesi demek Çerkezköy’e olan ilgi ve yoğunluk artacak. Aynı zamanda Çerkezköy’ün genel nüfus artışına sebebiyet verecek bir durum ortaya çıkıyor” dedi. 

 

“YATIRIMLARIN HIZLANMASI GEREKİYOR”

 

Akay, “Çerkezköy Endüstriyel Bölge ile tanışmaya başlıyor. Bana göre hiç gereği yoktu. Olmaması da gerekiyor. Ben başından beri karşı olduğumu ifade etmiştim. Ancak gücümüz yetmiyor. Çerkezköy ve Kızılpınar Mahallesi’nin karşısında Yanıkağıl Mahallesi’nin oraya yeni bir endüstriyel bölge tanımlandı. OSB’nin doluluk oranı yüzde 95, Veliköy OSB tıkandı. Endüstriyel Bölge ile sanayi bölgesi planı açıyorsunuz, konut sayısı, konut alanı, trafik yoğunluğu ve Çerkezköy’ün imar planı bu büyümeye hazır mı? Ona bile bakmıyorsunuz. Çerkezköy’de devlet yatırımlarının da hızlanması gerekiyor. Kamu binalarının ve okullarımızın durumu ortada. Sürekli yığılma ile karşı karşıyayız. Tarım alanlarına, sanayi alanlarının ne getireceğini ve götüreceğini görmeden buraya koyuyorsunuz. 4 yıldır Çerkezköy’de küçük sanayi sitesini taşımak için bakanlıktan bir yazı bekliyoruz. Henüz bir cevap gelmedi. Fakat Endüstriyel Bölge ile ilgili kararı bir gecede alabiliyorsunuz” dedi. 

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 

 


0282 747 65 10