Kapaklıspor evinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne kaybetti

Türkiye Basketbol Liginde play-off mücadelesi veren Kapaklıspor evinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesini konuk etti.

Kapaklı 25.03.2024 11:49:00 0
Kapaklıspor evinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne kaybetti

 

Rakibi karşısında istediği oyunu ortaya koyamayan Kapaklıspor karşılaşmadan da 95-86’lık mağlubiyet ile ayrıldı. Bu sezon 17’nici mağlubiyetini alan Kapaklıspor 10’uncu sıraya gerilerken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ise 12’inci galibiyetini alarak 11’inci sıraya yükseldi.

Kapaklı Sahası’nda önceki gün oynanan karşılaşmayı Halil Erkoç yönetirken, yardımcılıklarını ise Abdullah Koputan ve Batuhan Mert Gül yaptı. Kapaklıspor karşılaşmaya Utku Pelit, Troy Franklin, Kaan Yıldırımkanlı, Marvin Jefferson, Emir Bozyiğit, Ahmet Pınarer, Baha Korkmaz, Serkan Özver, Kristian Nikolov, Harun Can Doğan, Cem Han ve Kemal Can Aktuna kadrosu ile çıktı. Konuk ekip Balıkesir Büykşehir Belediyesi ise karşılaşmaya Umar Altın, Alihan Deniz Genç, Ümit Sonkol, Yiğit Karalar, Gökhan Akkoyun, Atakan Erdek,Fatih Kızılca, Jamari Traylor, Maqous Jurell Wright, Mustafa Kürşad Özdemir kadrosu ile çıktı. 

 


KAPAKLISPOR HATALAR YAPTI 


Karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı sayılarla geçerken Kapaklıspor taraftarının desteği ile sayılar bularak ilk beş dakikada üstünlüğü yakaladı. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Alihan Deniz, ümit Marquis sayılar bulan konuk ekip ilk devreyi bir sayılık üstünlükle tamamladı. İkinci periyotta oyunda hakimiyeti tamamen eline alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi üst üste sayılar bularak skoru açtı. Sık sık hata yapan Kapaklıspor ise sayı bulmakta zorlandı. Karşılaşmanın ilk yarısı ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin 46-37’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. 


MAĞLUBİYET İLE AYRILDI 


Karşılaşmanın üçüncü periyodunda Troy, Marvin, İbrahim ve Nikolov ile sayılar bulan Kapaklıspor’a konuk ekip Alihan, Ümit, Traylor, Wright ile karşılık verdi. Karşılıklı sayılarla geçen üçüncü periyotta daha az hata yapan konuk ekip final periyoduna ise 74-68’lik üstünlükle girdi. Final periyodun da Kapaklıspor’un kendisini yakalamasına izin vermeyen konuk ekip Balıkesir Büyükşehir Belediyespor karşılaşmadan da 95-86 galip ayrıldı. Bu sezon 17’nici mağlubiyetini alan Kapaklıspor 10’uncu sıraya gerilerken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ise 12’inci galibiyetini alarak 11’inci sıraya yükseldi.

 


ALİHAN VE MARQUİS’TEN 28 SAYI 


Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde Alihan Deniz Genç 28 sayı, Marquis Jurell Wright ise 28 sayı 8 ribaunt ve 10 asistle oynadı. Ayrıca konuk ekipte Ümit Sonkol 13 sayı, Jamari Rishard Traylor 12 sayı 10 ribaunt ile öne çıkan isimler oldular. Kapaklıspor’da Troy Franklin 24 sayı ve dokuz asist ile oynarken, Cem Han 16 sayı 11 ribaunt, Kristian Nikolov 13 sayı, Marvin Jefferson 10 sayı, İbrahim Ahmet Pınarer 11 sayı ile oynadı. 


Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10