Süper Ligde heyecan sürüyor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 24.hafta karşılaşmaları hafta sonunda oynanırken, şampiyon Tekirdağspor deplasmanda Kapaklı Sitespor’u tek golle geçerken, 100.Yılspor ise Şarköyspor’u altı golle geçerek ikinci sıradaki yerini korudu.

25.04.2024 11:37:00 0

Tekirdağ Süper Amatör Ligde hafta sonunda üç karşılaşma oynanırken, dört karşılaşmada fileler ise 16 kez havalandırıldı. 

 

TEKİRDAĞSPOR TEK GOLLE GÜLDÜ 

 

Ligin bitmesine beş hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Tekirdağspor hafta sonunda ikinci sıra için mücadele eden Kapaklı Sitespor’a konuk oldu.  Kapaklı Sahası’nda Pazar günü oynanan karşılaşmaya taraftarının desteği ile Kapaklı Sitespor etkili başladı. Genç oyunculardan kurulu Kapaklı Sitespor rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koyarken, ilerleyen bölümlerde geliştirdiği ataklarda istediğini elde edemedi.  Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlikle tamamlanırken, ikinci devrenin ilerleyen bölümlerinde iki takımda galibiyet golünü aradı. Tekirdağspor 56. dakikada Birol Öztürk’ün harika kafa golüyle karşılaşmada öne geçti. Gelen golün şokunu üzerinden atmaya çalışan Kapaklı Sitespor geliştirdiği ataklarda bir türlü beraberlik golünü bulamadı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Tekirdağspor’un tek gollü üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte Tekirdağspor puanını 70 yaparken, ilk iki yolunda ağır bir yara alan Kapaklı Sitespor ise 56 puanda kaldı. 

 

 

100.YILSPOR’DAN FARKLI GALİBİYET 

 

Haftaya ikinci sırada giren 100.Yılspor ise evinde Şarköyspor’u ağırladı. Maça hızlı bir başlangıç yapan 100.Yılspor 13’üncü dakikada Şahin Limon’un golüyle karşılaşmada öne geçti. 34’üncü dakikada penaltı kazanan 100.Yılspor’da topun başına geçen Melih’in vuruşunu kaleci Güven kurtardı. Karşılaşmanın ikinci devresinin 52’inci dakikasında Eren Baştepe’nin kullandığı köşe vuruşunda arka kale direğinde Şahin Limon kafa ile yükselerek vurdu ve golünü attı. İlerleyen bölümlerde ev sahibi ekip Eren Baştepe ile üçüncü golünü buldu.  63’üncü dakikada bu kez sahneye Batuhan çıkarak takımının dördüncü golünü kaydetti. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan 100.Yılspor’da Gökhan Üstüntaş’ın sol kanattan yaptığı korner atışına kale sahası arka direğine yakın bölgede yükselen Eren Baştepe’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Harun Çınar topu ağlara göndererek skoru da 6-0 yaptı. 100.Yılspor elde ettiği bu galibiyetle puanını 60 yaparak ikinci sıradaki yerini korurken, en yakın rakibi Kapaklı Sitespor’un puan kaybı yaşadığı haftada aradaki puan farkını da dörde çıkarttı. 

 

KARADENİZ GENÇLİKSPOR ÜÇ PUANI ALAN EKİP OLDU 

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında Karadeniz Gençlikspor ile Sağlamtaşspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya iyi başlayan Karadeniz Gençlikspor 7’inci dakikada Uğurhan ile golü bularak karşılaşmada öne geçti. Golden üç dakika sonra Sağlamtaşspor beraberliği yakaladı. Sol kanattan gelişen atakta Yılmaz Berkan topu ağlara göndererek skoru eşitledi. Karşılaşmanın 25’inci Karadeniz Gençlikspor tekrar öne geçti. Kazanılan penaltı atışını gole çeviren Yasin Demir skoru da 2-1 yaptı. 

Karşılaşmanın ikinci devresinde Karadeniz Gençlikspor farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta Atakan’ın pasında Abdülbaki düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi. Oyundan kopmayan Sağlamtaşspor ise 70’inci dakikada farkı bire indirdi. Gelişen Sağlamtaşspor atağında karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Çağatay skoru 2-3’e getirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada Karadeniz Gençlikspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Karadeniz Gençlikspor bu galibiyetle puanını 30 yaparak sekizinci basamağa yükselirken, Sağlamtaşspor ise 28 puanda kaldı. 

 

 

DÖRT GOLLÜ MAÇTA GÜLEN ÇIKMADI 

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında orta sıralarda mücadele eden Kızılpınarspor deplasmanda Hayrabolu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübüne konuk oldu. Müthiş çekişmeye sahne olan karşılaşma ise karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 sona erdi. Hayrabolu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü puanını 35 yaparken, Kızılpınarspor ise 40 yaptı. 

 

1911 ÇERKEZKÖYSPOR MAÇA ÇIKMADI 

 

Bir önceki hafta evinde 100.Yılspor’a kaybettikten sonra ikincilik şansı kalmayan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ise hafta sonunda Muratlı Belediyespor karşılaşmasına çıkmayarak 3-0 hükmen mağlup ayrıldı. Ayrıca grupta Çorluspor Marmara Ereğlisispor karşısında 3-0 hükmen galibiyetle haftayı üç puanla kapattı. 

 

Haber/Yusuf DURMUŞ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10