Tekirdağ Süleymanpaşa Hentbol Takımı evinde mağlup

Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 7. haftasında Tekirdağ Süleymanpaşa ile Konyaaltı Belediyespor karşı karşıya geldi.

Marmara Ereğlisi 25.10.2023 15:59:00 0
Tekirdağ Süleymanpaşa Hentbol Takımı evinde mağlup

 

Mücadele, Konyaaltı Belediyespor'un deplasmanda 33 - 24'lük galibiyeti ile sona erdi.


Bu sonuçla Konyaaltı Belediyespor, ligdeki puanını artırarak, sıralamadaki yerini güçlendirdi. Ev sahibi ekip Tekirdağ Süleymanpaşa ise bu mağlubiyetle birlikte ligde istediği konuma ulaşma hedefinde aksaklıklar yaşadı.

 


Marmara Ereğlisi Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı Hasan Tiryaki ve Tekin Çetin yönetti. Tekirdağ Süleymanpaşa karşılaşmaya Zeynep Sude Çelik, Mehtap Tezkorkmaz, Fatma atalar, Kübranur Şahan, Fatma Ay Babur, Ceren Subaşı, Gülsüm Güleçyüz, Buse Dündar, Hatice Güler, 

 

Nuray Bilgen, Gizem Yapıcı kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Konyaaltı Belediyesi ise Samara Da Silva, Monika Kıldan, Dönegül Bozdoğan, Bilgenur Öztürk, Ceylan Aydemir, Yağmur Bembeyaz, Diğdem Hoşgör, Alena İkhne, Sevilay İmamoğlu Öcal, Edanur Çetin, Oleksandra Furmanets, Elena Gjorgjievska kadrosuyla çıktı. 


KONUK EKİP FARKI AÇTI 


Maça hızlı başlayan konuk ekip Konyaaltı Belediyespor Ceylan Aydemir ve Janeska Kildan’ın golleriyle aradaki sayı farkını açtı. Tekirdağ Süleymanpaşa ise sık sık hatalar yaparak gol bulmakta zorlandı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren konuk ekip Konyaaltı Belediyespor karşılaşmanın ilk yarısını ise 20-7 önde tamamladı. 


DÖRDÜNCÜ MAĞLUBİYETİNİ ALDI 


Karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi ekip biraz toparlansa da Konyaaltı Belediyespor kendisini yakalamasına izin vermedi. Üst üste sayılar bulmaya devam eden konuk ekip karşılaşmadan da 33-24 galip ayrıldı. Konyaaltı Belediyespor altıncı maçında altıncı galibiyetini alırken, Tekirdağ Süleymanpaşa ise altıncı maçında dördüncü mağlubiyetini aldı. 

 

Konyaaltı Belediyespor’da Ceylan Aydemir sekiz golle takımını galibiyete taşırken, Janeska Kildan 6, Bilgenur Öztürk ve Diğdem Hoşgör dörder gol kaydetti. Ev sahibi ekipte Gizem Yapıcı altı golle takımının en skoreri olurken, Mehtap Tezkorkmaz 5, Buse Dündar ise 4 gol kaydetti. 


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10