Otobüslerin çalışmaları değerlendirildi

Çorlu Belediyesi'nin 19 Mayıs 2011 tarihinde hizmete sunduğu halk otobüslerinin çalışmaları değerlendirildi.

Çorlu 14.01.2012 01:29:00 0
Otobüslerin çalışmaları değerlendirildi
TOPLANTI DÜZENLENDİ
Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde halk otobüsleri değerlendirme toplantısına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, Halk Otobüsleri İdari Sorumlusu Hakan Özkök, İsuzu Çorlu Yetkili Servisi Osman Balkabağı, 1 genel sorumlu, 3 vardiya amiri, 174 şoför ve yüklenici firmanın diğer personeli hazır bulundu.
 
“BELEDİYEYİ TEMSİL EDİYORSUNUZ”
Sabah ve akşam vardiyalarında görevli şoförlerle ayrı ayrı yapılan toplantıda konuşma yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, halk otobüslerinin 8 ay önce hizmete girdiğini anımsatarak “Bu süre içerisinde yapılanları değerlendirmek için bu toplantıyı düzenledik. Otobüslerimizde görev yapan bütün şoförlerimiz belediyeyi temsil etmektedir. Halkımıza sunduğumuz toplu taşıma hizmetlerinde onlara önemli görevler düşüyor” dedi.
 
ŞOFÖRLERİN ÖNERİLERİNİ DİKKATE ALACAĞIZ
Toplantıda söz alan Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör de Çorlu halkının, yeni halk otobüslerine büyük ilgi gösterdiğini ve yolcu sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Gerek şehir trafiğinde yapılan sürüşün, gerekse şoförlerin yolcularla olan münasebetlerinin büyük önem arz ettiğini belirten Güngör, şoförlerin de istek ve önerilerini dikkate alacaklarını söyledi.
 
YOLCULARIN ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
Ulaşım Hizmetleri'nde görev yapan Mühendis Serkan İzgi de, halk otobüslerinin hizmete girmesinden meydana gelen aksaklıkları, getirilen çözüm önerilerini ve vatandaşların önerilerini anlattı. Yolculardan gelen şikâyetler ayrı ayrı değerlendirildiği toplantıda, yolcu indirme-bindirme, durağa yaklaşma, duraktan ayrılma ve hız konuları ele alındı. Engelli vatandaşların şehir içi ulaşım hizmetinden daha rahat faydalanması için yapılması gereken çalışmaların da anlatıldığı toplantıda ayrıca şoförlerin kılık-kıyafet ve görünümlerine önem vermeleri, dikkat dağıtıcı hareketlerden kaçınmaları, şehir içi hız limitlerine uymaları, ani hız veya yavaşlamayla yolcuların sağlığını tehlikeye atmamaları, otobüslere inen ve binen yolculara dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.
 
KONTROLLER HATIRLATILDI
Halk Otobüslerinin periyodik bakımlarını yapan İsuzu Çorlu Yetkili Servisi Görevlisi Osman Balkabağı da, araçların bakım çalışmaları esnasında tespit ettiği sorunlar hakkında bilgi verdi. Araçların daha düzgün ve verimli kullanılabilmesi amacıyla şoförlere önerilerde bulunan Osman Balkabağı, ayrıca şoförlere abs, asr sistemlerinin nasıl çalıştığı konusunda bilgiler verdi. Şoförlerin ıslak ve kaygan zeminde dikkat etmeleri gereken noktaların da anlatıldığı toplantıda, şoförlere mesai başlangıcında ve bitiminde araçlarda yapmaları gereken kontroller hatırlatıldı. Halk otobüslerinde görevli şoförler de istek ve önerilerini dile getirdi. Toplantıların ardından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör ve halk otobüsleri personeli toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10