Girişimcilik Eğitimi başvurularında internet dönemi

Bölgedeki girişimcilik potansiyelini artırmayı amaçlayan Trakya Kalkınma Ajansı, KOSGEB ile işbirliği halinde yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin başvurularını bundan böyle interne

Çerkezköy 16.01.2012 18:48:00 0
Girişimcilik Eğitimi başvurularında internet dönemi
DÖNEMLERLE SINIRLI OLMAYACAK
Eğitimlere katılmak isteyen girişimci adayları, başvurularını Ajansın internet sitesinde yer alan ön başvuru formunu doldurarak elektronik ortamda gerçekleştirebilecek. 21 Aralık 2011 tarihinde tamamlanan ve Trakya çapında 108 girişimci adayının katıldığı 2011 Yılı ikinci dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin ardından 2012 yılında gerçekleşmesi planlanan yeni eğitimlere ilişkin başvuru süreci de başladı. Teorik ve pratik bölümlerden oluşan 60 saatlik ücretsiz eğitimlere katılmak isteyen girişimci adaylarının başvurularını daha pratik biçimde yapabilmelerine olanak sağlayan elektronik başvuru sistemi, Trakya Kalkınma Ajansı’nın internet sitesinde hizmete girdi. Başvuruların internet üzerinden yapılmasıyla, eğitimlere başvuruları kolaylaştırarak katılımcı sayısını mümkün olduğunca arttırmayı amaçladıklarını belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün “Geride bıraktığımız yıl iki dönem halinde gerçekleşen ve yoğun ilgi gören Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine KOSGEB ile işbirliği halinde bu yıl da devam edeceğiz. Eğitimlerimiz bireysel başvuruların yanı sıra kurumlardan gelecek talepler doğrultusunda da organize edilebilecek ve belli dönemlerle sınırlı olmayacak” dedi.
 
ÖNEMLİ İPUÇLARI ELDE EDECEKLER
İş fikrini hayata geçirmek isteyen girişimci adaylarının bu eğitimler sayesinde iş fikirlerini geliştirme, iş planı hazırlama, pazar araştırması ve finansal plan gibi konularda önemli ipuçları elde edeceğini ifade eden Üstün “Eğitimleri başarıyla tamamlayan girişimci adayları KOSGEB’in hibe ve sıfır faizli kredi desteklerinden faydalanma imkânına sahip olacaklar. Trakya Kalkınma Ajansı olarak girişimci adaylarına bu imkanı sunan işbirliği ortağımız KOSGEB’e de bu vesileyle teşekkür ediyor, girişimci adaylarını bu eğitimlerden yararlanmaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

Çerkezköy Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10