“Trafikte önce siz örnek olun”

Çerkezköy 75.Yıl İlköğretim Okulu'nda öğrencilere trafik eğitimi veren Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Sebahattin YalÃ

Çerkezköy 17.01.2012 19:11:00 0
“Trafikte önce siz örnek olun”
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ilçede okullarda verdiği eğitim seminerlerine devam ediyor.
 
“EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR”
75.Yıl İlköğretim Okulu 5-C sınıfı öğrencilerine seminer veren Polis memuru Sebahattin Yalçın, kazalarda temel faktörler, trafik ışık, işaret ve anlamları, trafikte sürücü ve yayaların uyması gereken kurallar ve kazalar nasıl önlenebilir gibi konularda bilgi verdi. Trafikte daha fazla güvenlik için emniyet kemeri takılması gerektiğini vurgulayan Yalçın “Emniyet kemeri, çarpma anında oluşabilecek etkileri vücudun daha güçlü bölgelerine yönlendirerek ölüm ve yaralanma riskini azaltır. Başta kafa ve göğüs yaralanmaları olmak üzere bazı yaralanmalardan korur. Güvenliğiniz için arabaya bindiğinizde emniyet kemerinizi mutlaka takın. Anne, babalarınızı ve yakınlarınızı da emniyet kemeri takmaları konusunda uyarın” dedi.
 
“CEP TELEFONU İLE KONUŞAN YAKINLARINIZI UYARIN”
Araç kullanırken cep telefonunun dikkat dağıttığını belirten Yalçın “Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak dikkati dağıtmakta ve kaza riskini artırmaktadır. Ele alınarak ve ele alınmadan kullanılan tüm telefon tipleri tehlike yaratmaktadır. Cep telefonuyla konuşanların telefona alışkın olmaları ya da deneyimli sürücü olmaları fark etmiyor. Bu yüzden araç kullanırken telefonla konuştuğunu gördüğünüz büyüklerinizi uyarınız” dedi.
 
“YAYA KALDIRIMLARINDA DİKKATLİ OLUN”
Yaya geçitleri konusunda da öğrencilere tavsiyelerde bulunan Polis Memuru Sebahattin Yalçın, karşıdan karşıya geçişlerde sağ ve sola bakılarak trafiğin kontrol edilmesi ve geçişin güvenli olmasının ardından yola çıkılması gerektiğini belirterek “Cadde ve sokaklarda yürürken daima yaya kaldırımlarından yürüyün. Yaya kaldırımlarından yürürken daima sağ taraftan yürüyün. Yaya kaldırımlarında, sizden başka yayaların da olacağını düşünerek dikkatli davranın. Yaya kaldırımı bulunmayan cadde ve sokaklarda yürümek zorunda kaldığınızda, yolun sol kenarından yürüyün. Çünkü ülkemizde trafik sağ taraftan çalıştığı için siz de sağ taraftan yürüdüğünüzde yolun sağını kullanan araçlar sizin arkanızda kalacak ve siz araçları göremeyeceksiniz. Ancak sol taraftan yürüdüğünüzde karşınızdan gelen aracı rahatlıkla görebilir ve herhangi bir tehlike anında kendinizi kurtarma şansınız olur” ifadesini kullandı.
 
ÖĞRENCİLERİN SORULARINI DA YANITLADI
Trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin dörtte birinin yayalar olduğu ve bu yayaların yüzde 50’sinin ise 0-15 yaş grubunda olduğunu söyleyen Yalçın “Karşıdan karşıya geçerken yola inmeden önce kaldırımın kenarında durun. Önce sola, daha sonra sağa, tekrar sola bakılarak yolu kontrol edin, eğer araç gelmiyorsa veya çok uzak mesafedeyse yol dik olarak koşmadan hızlı adımlarla yürün” uyarılarında bulundu. Eğitimin ardından öğrencilere trafikle ilgili filmler izlettiren Sebahattin Yalçın, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL   


0282 726 91 91
0282 747 65 10