Engellilere ‘asansör’ müjdesi

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Çerkezköy’deki engellilerle toplantıda bir araya geldi. 2012 yılındaki öncelikli projenin engelli vatandaşlara özel yapılması planlanan t

Çerkezköy 20.01.2012 20:36:00 0
Engellilere ‘asansör’ müjdesi
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, dün saat 14.00’da Belediye Nikah Salonu’nda, ilçede yaşayan engelli vatandaşlara yönelik toplantı düzenledi.
4 KATLI ENGELLİ TESİSİ
Engelli vatandaşlara özel yapılması planlanan tesisle ilgili bilgi veren Kemal Gümüş, mevcut Sakatlar Derneği Binası’nın olduğu alana yapılması planlanan tesisin, yaklaşık 160 metrekare zemin üzerine 4 katlı bir bina olarak düşünüldüğünü belirterek “Zemin katta rehabilitasyon havuzu, masaj salonu ve spor merkezi olacak. Ayrıca, sinema salonu, toplantı salonu, düğün salonu olarak da kullanılabilecek büyük bir salon yer alacak” dedi. Birinci katta dükkanların bulunacağını belirten Kemal Gümüş, dükkanların satılmasıyla elde edilecek gelir ile tesisin maliyetinin karşılanmasının hedeflendiğini söyledi. Tesisin ikinci katında engellilere kurslar verilebilmesi için dersliklerin bulunacağını kaydeden Gümüş, 3 ve 4’üncü katların ise 15 kimsesiz engelli vatandaşın kalabileceği şekilde dizayn edileceğini açıkladı.
İLK HEDEF KALDIRIMLAR
Söz konusu tesisin yapılabilmesi için konunun, Şubat ayındaki ilk meclis toplantısında gündeme getirilerek müzekkeresinin yapılması gerektiğini belirten Gümüş, “Tesis öncelik olarak ilk sırada yer alıyordu. Fakat 4 mahallede kaldırım çalışmalarına başlayacağız. Buralarda engelli rampalarının doğru noktalara yapılabilmesi için hangi mahallede hangi engelli vatandaşın yaşadığını tespit etmemiz gerekiyor. Bu yüzden önceliği kaldırımlara yapılacak engeli rampalarına verdik. Bu, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile alınan ortak bir karardır” dedi.
ENGELLİ PARKI
Tesis için hazırlanacak olan projenin ilk olarak derneğe ulaştırılacağını, dernek tarafından eksik görülen ya da eklenmesi istenen noktaların da belirlenmesinin ardından projeye son şeklinin verileceğini ifade eden Kemal Gümüş, “Fen İşleri olarak ayrıca Dernek binasının yanına ya da sizin önereceğiniz bir alana engelli parkları yapacağız. Ya da mevcut bir parkı düzenleyerek engelli parkı haline getireceğiz. İlçedeki yeşil alanları ve parkları gözden geçireceğiz. Sizlerin buralara ulaşımını kolaylaştırmak ve rahat etmenizi sağlamak adına çalışmalar yapacağız” ifadesini kullandı.
BELEDİYEYE ASANSÖR YAPILACAK
Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, engelli rampası bulunmayan kamu kurum ve kuruluşlarında, anfi tiyatroda, spor salonunda, bankalarda, Gazdaş’ta bu eksikliklerin giderileceğini belirtti. Çerkezköy Belediye Binası’ndaki engelli rampasının da yeniden düzenleneceğini ifade eden Gümüş, belediye binasına ayrıca engelli vatandaşlar için bir de asansör inşa edileceğini belirtti.
‘BİZ’ OLURSAK BAŞARIRIZ
Yapılacak tesis ile, ihtiyaçlarını gidermek için Tekirdağ’a gitmek zorunda kalan birçok engelli vatandaşın rahat bir nefes alacağını söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, da “Öncelikli projemiz tesisti. Fakat ilk olarak işe evinde mahsur kalan engellilerimizin rahatça dışarı çıkmalarını sağlamakla başlamaya karar verdik. Sizlerden tek isteğimiz isteklerinizi yazılı olarak yapmanız. Engelli rampası olmayan kurumları fen işleri ekibine bildirin. Derneğe sahip çıkın. Tek tek kimse bir anlam ifade etmez. Ama ‘biz’ olursak aşamayacağımız engel kalmaz” dedi.
45 GÜN İÇİNDE BİTECEK
Yapımı süren Engelliler Okulu’nun büyük ölçüde tamamlandığını söyleyen Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, “Okulda sadece asansör ve doğalgaz işi kaldı. Bunları İl Özel İdaresi yapacak. Geçtiğimiz gün ihalesi sonuçlandı ve 1 buçuk ay içerisinde bitirilecek. Tek üzüntüm okulun bu eğitim-öğretim yılına yetişememiş olmasıdır. Hayrettin başkan okulun adında ‘engelliler okulu’ ibaresinin geçmesini istemişti. Fakat Milli Eğitim Müdürlüğü ülkenin hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın olmadığını belirtti” dedi. Toplantıya Meclis Üyeleri Nuran Yeşil, Faruk Bal ve Ahmet Azcan da katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10