Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’ne geliyor

Çerkezköy Belediyesi’nin verdiği arsada, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılacak olan 40 derslikli İmam Hatip Lisesi’nin protokolü dün imzalandı. Maliyet

Çerkezköy 23.01.2012 22:28:00 0
Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’ne geliyor

 Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından İl Özel İdaresi denetiminde yapılacak olan İmam Hatip Lisesi’nin protokolü dün imzalandı.

PROTOKOL İMZALANDI
Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Çerkezköy Belediyesi’nin tahsis ettiği arsaya yapılacak olan 40 derslikli İmam Hatip Lisesi için dün saat 15.00’da Tekirdağ Valiliği’nde düzenlenen protokol törenine Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Şenol genç, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karagöz ile dernek yöneticileri İrfan Demir,Ziya Osmanoğlu,Tuncay Yegin katıldı.
MALİYETİ 6.5 MİLYON TL
Arsası Çerkezköy Belediyesi tarafından bağışlanan ve donanımı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan 40 derslikli ve 1500 öğrenci kapasiteli İmam Hatip Lisesi’nin Eylül ayı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Maliyeti 6 milyon 500 bin TL olarak belirlenen İmam Hatip Lisesi’nin protokol töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, “Türkiye sanayileşen ve sürekli gelişen bir ülke. Bu yüzden bizlerin de iş ustalarına ihtiyaçlarımız var. Bu nedenle meslek liselerine önem veriyoruz, eğitimdeki dengeyi böyle sağlamalıyız” dedi. İnşaatın tamamlanmasının ardından açılış, Tekirdağ Valiliği, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve Çerkezköy Belediyesi’nin katılımı ve işbirliği ile yapılacak.
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10