“Önce özür dilesinler”

Şubat ayında yapılacak Olağan Kongreye ilişkin basın toplantısı düzenleyen MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, ilçe yönetimi seçimlerinde kapılarının herkese açık olduğunu sö

Çerkezköy 25.01.2012 10:12:00 0
“Önce özür dilesinler”

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki gün saat 17.30’da teşkilat binasında bir basın toplantısı düzenledi.

NÜFUS 10 YILDA 400 BİN OLACAK
MHP’nin Olağan Kongresi’nin Şubat ayının sonunda tamamlanacağını belirten Mustafa Ordu, kongrenin yalnızca 900’e yakın üyenin bulunduğu teşkilatın içinde yapılmayacağını, teşkilat olarak kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Çerkezköy’ün gün geçtikçe daha da büyüdüğünü ifade eden Ordu, nüfusun gelecek beş yıl içinde 300 bin, 10 yıl içinde de 400 bine ulaşacağını tahmin ettiğini söyledi. Bu potansiyele sahip bir ilçede, bir siyasi partinin ilçe yönetimi seçimini kendi bünyesi içinde, kapalı bir kutuda yapmasının ihanet olacağını belirten Başkan Ordu, böyle bir uygulamanın Çerkezköy’e hiçbir şey kazandıramayacağını ifade etti.
HEDEFİMİZ 2014 SEÇİMLERİ
Yıllardır yaptığı siyaset ve teşkilatçılık tecrübesiyle hareket ettiğini söyleyen Mustafa Ordu, Çerkezköy’deki mevcut düzenden hoşnut olmayanları, İlçe yönetiminin iyi hizmet vermediğini düşünenleri, ‘önce ülkem sonra vatandaş en son biz’ diyenleri teşkilat çatısı altında birleştirmek istediklerini ifade etti. Seçimlerde Çerkezköy’e katkıda bulunmak isteyen, vatanın bölünmez bütünlüğünü isteyen, Türk bayrağının göklerde dalgalanmasını ve Türk Milliyetçiliği’ni isteyen, dinine bağlı olanlara MHP olarak kapılarını açacaklarını belirten Ordu, tek hedeflerinin 2014’te yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerini kazanarak ilçeye ve ulusa faydalı hizmetler vermek olduğunu söyledi.
ÖNCE ÖZÜR DİLESİNLER
Yıllardır Çerkezköy’de siyasi arenada yer almış ve MHP İlçe Teşkilatı’nda yönetime başkanlık yapmış biri olarak dört dörtlük, hatasız bir çalışma yapmadıklarının bilincinde olduğunu kaydeden Mustafa Ordu, “Bizi eleştiren küçük beyinler, fındıkkabuğunu doldurmayacak suçlamalarda bulunuyor. Hakkımızda iddia ettikleri suçlamaları seçim öncesi açıklamaları gerekiyor. Bizim kapımız herkese açık. Hatta geçtiğimiz seçimlerde teşkilatımıza üye olup son anda başka partiye geçerek aleyhimize propaganda yapanlar da seçimlerimize katılabilir. Tek bir şartımız var. Şu anda mensup oldukları partiye, onların sisteminde hizmet veremeyeceklerini söyleyip istifa edecekler. İstifa dilekçesini getirip bize gösterecekler. Sonrasında takdir üyelerimize aittir” dedi.
GEREKİRSE KOLTUĞUMUZU VERİRİZ
Siyasi partileri 3 ayaklı taburelere benzeten Başkan Mustafa Ordu, ayaklardan birinin kısa olması halinde başarı şansının çok az olduğunu belirtti. Tekirdağ’da MHP’nin cumhuriyet tarihinde ilk milletvekilinin ve Trakya genelinde yerel seçimlerde bir ilçede iki beldenin birden kazanıldığı tek yerin Çerkezköy olduğunu vurgulayan Ordu, teşkilatın bu bağlamda çok iyi işler başardığını söyledi. MHP olarak üç ayaktan birinin kısa olduğunun farkında olduklarını ifade eden Mustafa Ordu, “Arkadaşlarımızla görüşüp bu sıkıntıyı gidereceğiz. Teşkilat olarak yere sağlam basacağız. Emeklimizi, işçimizi, çiftçimizi parti bünyemize katıp, onlara koltuk vereceğiz, görev vereceğiz. ‘Ben koltuğa oturmam ama sizlere ufkunuzu açmanızda yardımcı olurum’ diyenlere de minnettar oluruz. ‘Mahallelerde danışmanlık yaparız’ diyenlere de kapımız açık. Partimize katılan tüm arkadaşlara refakat edilecek, gerekirse altımızdaki sandalyeleri vereceğiz” ifadesini kullandı.
SANDIKTA PARTİNİZE SAHİP ÇIKIN
Tüm halkı kucaklayarak güçlü bir teşkilat kurmak istediklerini belirten Mustafa Ordu, “927 üyemiz var. Herkes parti içinde görevlendirilecek. Ama benim için partinin en önemli üyesi, seçim zamanı sandık başında partisine sahip çıkandır. Sandıkta partisine sahip çıkan bir kişi, 10 delegeden daha kıymetlidir” dedi. Mustafa Ordu “Eğer vatandaş birilerine dinci diye oy veriyorsa bilsinler ki Çerkezköy’de benden daha dini bütün biri yoktur. Eğer birkaç kişiyi istihdam etti diye oy veriyorsa vatandaş, benim yaptığım icraatlar da ortadadır” diyerek yapılacak olan kongrenin Çerkezköy’e ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10