Miniklere hijyen ve üretim dersi

Pera Pastaneleri kapılarını öğrencilere açtı.Gıda üretimini öğrencilerine yerinde göstermek isteyen Kapaklı Çocuklarım Etüd Merkezi, bu amaçla Pera Villa Pastaneleri’nin Çerkezköy’deki Ã?

Çerkezköy 26.01.2012 21:22:00 0
Miniklere hijyen ve üretim dersi

 Kapaklı Çocuklarım Etüd Merkezi Anaokulu öğrencileri dün saat 13.00’da Pera Villa Pastaneleri’nin üretim tesisini ziyaret etti.

EN ÖNEMLİ KURAL HİJYEN

Öğrencilere imalathaneyi gezdiren Pera Villa Pastaneleri Mali İşler Müdürü Sadık Anagök, en temel kuralın hijyen olduğunu belirtti. Öğrencilerle birlikte imalathaneye giren Sadık Anagök, “Burada hiçbir işlem çıplak elle yapılmaz. Herkes eldiven kullanmak zorundadır. Ustalarımız ayrıca elbiselerdeki mikropların çevreye yayılmaması için yelek ve kolluk kullanıyor” dedi.

SAATLER HARCANIYOR

İmalathanede yapılan işler hakkında çocuklara bilgi veren Sadık Anagök, mantı, pasta, kurabiye, poğaça, açma, börek gibi tüm unlu ürünlerin burada yapıldığını ifade etti. İlk olarak mikserlerde hamurların hazırlandığını söyleyen Anagök, “Daha sonra hamurlar tezgahlarda işlenip süsleniyor. Fırında pişirilen ürünler şubelere gönderilmek üzere soğutucu dolaplarda muhafaza ediliyor. Gördüğünüz gibi sizlerin 5 dakikada yediği ürünleri hazırlamak için ekibimiz burada saatlerce en hijyenik şartlarda çalışıyor” dedi.18 KİŞİ ÇALIŞIYORPera Villa ekibi, imalathane gezisinin sonunda miniklere ikramlarda bulundu. Depo bölümünün işlevlerinden de bahseden Sadık Anagök, miniklere hangi ürün grubunun nerede saklanması gerektiğini anlattı. Tarihi geçen ürünlerin ‘Ret Alanı’ denilen bölümde tutulduğunu belirten Anagök, tesiste toplam 18 kişinin görev yaptığını kaydetti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını söyleyen Çocuklarım Etüd Merkezi Kurum Müdürü Ayşegül Cicimen de gezi için kendilerine tesislerinin kapılarını açan Pera Villa Pastaneleri Sahibi Şahin Aktürk, gezide kendilerine eşlik eden Mali İşler Müdürü Sadık Anagök ve gıda teknikeri Melil Aydın'a teşekkür etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10