“Türkiye’nin cazibe merkeziyiz”

Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlı Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun Çerkezköy’den Veliköy’e taşınması yönünde yapılan çalışmaları değerlendiren Çerkezköy Belediye BaÅ?

Çerkezköy 30.01.2012 10:32:00 0
“Türkiye’nin cazibe merkeziyiz”

Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlı Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun Çerkezköy’den Veliköy’e taşınması yönünde yapılan çalışmaları değerlendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Orada planlanan durum, kampus şeklinde 4 yıllık bir yüksek okul veya fakülte yapılmasıdır. Yeni yapılan belediye binasının fakültenin idari binası olarak kullanılması düşünülüyor” dedi.

ADI ÇERKEZKÖY FAKÜLTESİ OLACAK

Binanın arka tarafındaki 150 dönümlük arazinin fakülte çalışmaları için kullanılacağını kaydeden Başkan Ertem, söz konusu alanın, içinde anfileri, yurtları, sosyal tesisleri, teknoparkı olan, bir fakülte kampusu olarak kullanılmasının uygun olacağını düşündüklerini ifade etti. Veliköy ün, Çerkezköy’ün bir parçası olduğunu vurgulayan Başkan Ali Ertem, bu anlamda yüksekokulun Veliköy’de ya da Çerkezköy’de olmasının çok önemli olmadığını belirtti. “Asıl önem arz eden durum okulun isminin Çerkezköy Fakültesi olacak olmasıdır” diyen Ertem, bu planlamanın Veliköy’ün de gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

EN UYGUN YER VELİKÖY

İlerde Veliköy’ün, Çerkezköy’e bağlanarak bütünleşeceği düşüncesinde olduğunu söyleyen Ali Ertem, bu sebeple okulun orda olmasında bir sakınca görmediğini kaydetti. Ayrıca Çerkezköy’de böyle bir tesis için uygun arazinin bulunmadığına dikkat çeken Ertem, Veliköy’ün bu yönden en uygun yer olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE’NİN CAZİBE MERKEZİYİZ”

Kızılpınar’a bağlı My Tauna Tuz Otel’in Araplar tarafından 20 yıllığına kiralanması konusunu da değerlendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Arap sermayesinin Türkiye’ye bakışı son yıllarda değişti. Bölgemiz iş potansiyelinin yoğun olduğu bir bölge.  Para nereye gider? Para kazanacağı, katlanacağı yere gider. Yatırımı yapıp da ondan katma değer elde edeceği yere gider. Bu yönden Çerkezköy Türkiye’nin cazibe merkezlerinden birisidir. Türkiye’nin cazibe merkezi olan bir yer, dünya için de bir cazibe merkezi haline geliyor. Para sahiplerinin bu durumu fark etmemesi mümkün değil” dedi.

“İSTİHDAM SAĞLAYACAK YATIRIMLAR YAPILSIN”

Kızılpınar’a yapılan yatırımın hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Ali Ertem, “İnşallah bu yatırımlar otelle kalmaz ve daha büyük yatırımlar da bölgemize gelir. Yalnız asıl önemli olan istihdam sağlayacak ve katma değer yaratacak yatırımların yapılmasıdır. Biz de böyle yatırımlara, bölge yöneticileri olarak destek veririz. Hükümetimizin de politikası yabancı yatırımcıların gelip ülkemizde yatırım yapması ve insanlarımıza istihdam sağlanması yönündedir. Sonuçta burada bizim halkımız çalışacak” dedi.

“YABANCI İŞ ADAMLARININ GÖRMEMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

“Türkiye’deki işadamlarının gördüğünü dünyadaki iş adamlarının görmemesi mümkün değil” diyen Başkan Ertem, Çerkezköy’e yapılan yatırımlara bakılarak belediyenin yaptığı çalışmaların ne derece başarılı olduğunun da görülebileceğini ifade etti.Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10