Yeşil pasaportluya artık vize yok

Trakya Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Orhan Çebi; ‘Yeşil pasaport sahibi Türkiye vatandaşları Bulgaristan’a vizesiz girebilecek. Yeşil pasaportu veya Schengen vizesi olan vatandaşlarımız Bulgaristan

Çerkezköy 30.01.2012 20:55:00 0
Yeşil pasaportluya artık vize yok

 Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı önerisiyle Bakanlar kurulunun 25 Ocak’ta yapmış olduğu toplantıda Yeşil pasaport sahibi Türkiye vatandaşlarının ülkeye vizesiz giriş çıkış yapmalarını öngören karar imza altına alındı.

OLUMLU SONUÇLAR DOĞURACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Trakya Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Orhan Çebi , “Özellikle Trakya’lı İşadamları ve biz turizmciler Bulgaristan’ın atmış olduğu bu adımı memnuniyetle karşılıyoruz. Bulgaristan Dışişleri ve Turizm Bakanlığı yetkileri ile yapmış olduğumuz görüşmelerin neticesinde alınmış olan bu kararlar iki ülke için ekonomik anlamda olumlu sonuçlar doğuracaktır” dedi.

VİZESİZ GİRİŞ-ÇIKIŞ

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından edindikleri bilgilere göre; Yeşil Pasaport sahibi Türkiye vatandaşlarının Bulgaristan’a vizesiz giriş çıkış yapabileceğini ifade eden Çebi “Her altı ayda bir, üç aylığına Bulgaristan’da ikamet edebilecek. Bakanlar Kurulu ayrıca Schengen vizesine sahip yabancılarında yine her 6 aylık dönem için 3 aylığına Bulgaristan’da ikamet edebileceğini karara bağladı. Bu gelişmeler Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ticaretin ve turizm hareketinin artmasına neden olacak. En çokta Trakya’daki işadamları bu habere çok sevinecek. Alınan kararlar ile ilgili uygulamanın önümüzdeki ay içerisinde hayata geçmesi bekleniyor’ dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10