‘Çerkezköy’ün tarihine kazınanlar’ film oluyor

Çerkezköy Belediyesi Çerkezköy’ün tarihine tanıklık etmiş kişileri içine alan bir projeyi hayata geçiriyor. “Çerkezköy’ün tarihine kazınanlar” projesi ile ilgili bilgi veren Belediye

Çerkezköy 2.02.2012 09:44:00 0
‘Çerkezköy’ün tarihine kazınanlar’ film oluyor
Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy geçmişini film sahnesine dökmeye hazırlanıyor.
“4 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR “
“Çerkezköy’ün tarihine kazınanlar” projesinin Çerkezköy’ün tarihini anlatan bir çalışma olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, projenin dört bölümden oluştuğunu belirterek “Projenin birinci bölümünde Çerkezköy’den Çanakkale savaşlarına katılanlar, ikinci bölümde Atatürk’ün 1937 yılında Trakya manevrasına geldiğinde bölgede kendisini görenlerin, üçüncü bölümde Çerkezköy’den Kore harbine katılanlar ve dördüncü bölümde ise 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’na Çerkezköy’den katılanların anıları yer alıyor” dedi.
EN KISA ZAMANDA TAMAMLAYACAĞIZ
Bu projede TRT’nin “Son Tanıklar Milli Mücadele” filminden esinlendiklerini ifade eden Dr. Gökhan İnce, projede emeği olan herkese teşekkür etti. Çalışmayı ise en kısa zamanda tamamlama gayreti içinde olduklarını söyleyen İnce, Gazeteci-Yazar Selman Akı’nın “Çerkezlerden Çerkezköy’e” isimli kitabının kendileri için ana kaynak oluşturduğunu ve röportaj çalışmalarında da Spiker Kübra Aşık’ın destekte bulunduğunu ifade etti.
İLK ETAPTA BİN CD BASILACAK
45 dakikalık filmin tamamlanması ile birlikte ilk etapta bin adet cd basacaklarını söyleyen İnce “Montaj çalışmaları tamamlandıktan sonra cd haline getirilerek dağıtım yapılacak. Çalışma bittikten sonra başta okullar olmak üzere tüm Çerkezköylü vatandaşların faydasına sunulacak. Çalışma ortaya çıktığı zaman başta Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlar olmak üzere öğrencilerin ve araştırmacıların yararlanacağını öngörüyoruz. Bu projenin Çerkezköy’de aidiyet ve Çerkezköylülük bilincini geliştirmeye katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10