“İspat etmeyen şerefsizdir”

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, CHP’ye yüklenerek “Partinize üye olduğu halde başka bir adaya oy verenlere ne denir?” sorusunu sordu. 1994 yılında Hasan Karlı’nı

Çerkezköy 2.02.2012 09:57:00 0
“İspat etmeyen şerefsizdir”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu dün saat 11.00’da yaptığı açıklamada çeşitli iddialarda bulundu.
“HALKI AYDINLATMAK ZORUNDAYIM”
MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak temiz siyaset ve temiz toplum anlayışı içinde hareket ettiklerini söyleyen MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, yapılacak olan ilçe kongresine bu anlayıştaki arkadaşlarla gidileceğini belirtti. Çerkezköylü vatandaşların bilmesi gereken çok önemli konuları aydınlatma mecburiyetinde olduğunu ifade eden Ordu, “1994, 1999, 2004 ve 2009’da yapılan seçimlere bakıldığı zaman, bazı siyasetçilerin Türk insanının örf ve adetlerine uygun olmayan, ahlak dışı olan bir takım hareketler içerisinde olduğunu gördük. İlçe kongrelerine gidilirken tüm teşkilatlar bu gibi insanlara karşı dikkatli olmak zorunda. Bu kişilere parti içinde yer verilmemeli” dedi ve MHP İlçe Teşkilatı olarak vatandaşları bu konuda aydınlatmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
KENDİ ADAYLARINA OY VERMEDİLER
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı’nda ahlaka uygun olmayan hareketler gözlemlediğini belirten Başkan Ordu, CHP yönetiminin, “Partinizin üyesi olduğu halde kendi belediye başkan adayına oy vermeyene, başka bir adayı destekleyene ne denir? Ahlaksız mı denir? Yoksa benim ağzıma alamayacağım başka bir şey mi denir?” sorularını cevaplamasını istedi. 1994 seçimlerinde CHP adayının 3 binden fazla oy alarak Belediye Başkanlığına seçildiğini hatırlatan Mustafa Ordu, aynı adayın 1999’da 300 oy alarak seçimleri kaybettiğini ifade ederek bunun sebebinin ise CHP’lilerin kendi adaylarına oy vermemeleri olduğunu iddia etti. CHP yönetiminin böyle yaparak Çerkezköy’ün geleceği ile oynadıklarını söyleyen Mustafa Ordu, “Bu şekilde hareket edenlere ne denilmesi gerektiğini merak ediyorum” dedi.
GEREKİRSE KENDİMİDE İHBAR EDERİM
MHP’yi ve kendisini karalamaya yönelik bir politika izlendiğini iddia eden Mustafa Ordu, iddiaların ispat edilmesi gerektiğini kaydetti. 1994 yılında Doğruyol Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevindeyken Hasan Karlı aracılığıyla kendisine istedikleri bir adayı desteklemesi şartıyla 12 daire ve bin metrekarelik dükkan teklif edildiğini iddia eden Ordu, “Hiç kimse bu toplumu parayla pulla satın alamaz. Benim önüme pirzolayı koydular. Çirkin bir teklifte bulundular. O dönem görevimden istifa ettim. Ben yanlış yaptığım takdirde kendimi bile gerekli makamlara şikayet edecek şerefe sahibim” dedi.
‘İSPAT ETMEYEN ŞEREFSİZDİR’
CHP yönetiminin geçtiğimiz günlerde Viyadük Köprüsü ve Tepe Emlak Konutları yolunun MHP Tekirdağ eski Milletvekili Kemalettin Nalcı tarafından yapıldığına ve Çerkezköy’ün zarara uğratıldığına yönelik açıklamalarını hatırlatan Ordu, “Bu iddialarını destekleyecek belgeleriniz varsa getirin, ben bizzat Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım. İhaleye çıkan şartnameler projeye uymuyorsa bu belgeleri 1 hafta içinde getirsinler. Konuyla ilgili evrakları istedim fakat belediye meclisinde parti üyemiz olmadığı için bana vermediler. CHP’nin mecliste üyesi de var, kendilerinin Demokrat Parti’den seçtiği Belediye Başkan Vekili de var. Onlardan bu belgeleri temin edebilirler. Ama o belgeleri getirip iddialarını ispat edemezlerse şerefsizdirler. Bana çamur atmaya kalkmasınlar” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10